The Walking Dead teorisi: Rick'in geri dönmemesinin asıl sebebi ne?

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

Rick Grimes (Andrew Lincoln) The Walking Dead’in 9. sezonunda, dizinin evreninde 6 yıl önce siyah helikoptere bindirilip götürülmüştü, peki neden geri dönmedi?

Bir köprünün üzerinde gerçekleşen ve Rick’i öldürdüğü zannedilen patlamanın ardından Andrew Lincoln diziden ayrıldı. Bölümün sonunda, Jadis’in (Polyanne McIntosh) Rick’i oradan helikopterle alarak sürpriz şekilde kurtardığı ortaya çıkmıştı.

Karakterlerin çoğu Rick’in köprüde öldüğüne ikna olmuştu ama Daryl (Norman Reedus) ve Michonne (Danai Gurira) bir şekilde kurtulduğuna dair umutlarını korudu.

dead.jpg
Dizinin en önemli karakterlerinden Rick Grimes'in hiyakesi film üçlemesiyle devam edecek (IMDb)

 

Michonne dizideki son bölümünde Rick’in hala hayatta olduğunu öğrenip onu bulmak için yola koyuldu. Rick’i götürenlerin nasıl insanlar olduğuna dair daha fazla bilgiye Fear The Walking Dead’in bir bölümünde ulaştık. CRM diye bilinen bu topluluk, iki sezonluk dizi The Walking Dead: World Beyond’da daha derinden irdelenecek.

Rick’e ne olduğuna gelince, bu soru muhtemelen karakter AMC’nin tarihleri hala açıklanmamış The Walking Dead filmleriyle geri dönene kadar cevapsız kalacak.

Rick’in kimlerin yanında olduğu artık sır değil ama önemli bir soru hala ortada duruyor: Rick neden geri dönmedi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CRM, Rick’i kurtardı ve onu ülkedeki herhangi bir yere götürmüş olabilir. Dolayısıyla karakterle Alexandria arasında ne kadar mesafe olduğunu kestirmek mümkün değil.

Öte yandan 6 yıl oldu. Rick’in eve geri dönmek için bolca zamanı vardı. Peki onu alıkoyan neydi?

Screen Rant'ta yer alan habere göre Reddit kullanıcısı bir hayran son bölümde aldığı yaraların Rick’in Alexandria’ya dönmemesinin asıl sebebi olduğunu ortaya attı. Köprüdeki olaydan önce, atından düşmesi sonucu Rick’in karın boşluğuna bir inşaat demiri parçası saplanıp kalmıştı. Ayrıca Rick patlamanın sonucunda başka, daha ciddi yaralar da almış olabilir.

The Walking Dead, Rick’i kötü bir noktada bıraktı ve sağlık durumu hayranların tahmininden çok daha kötü olabilir. Eğer Rick’in yaraları yeterince ağırsa bu karakterin tekrar yürümeden önce ciddi fizik tedavi ihtiyaç duyduğu anlamına gelebilir. Bazen iyileşme mümkünse bile tedavi yıllar alabilir. Rick’in CRM’yi terk etmesi fiziksel olarak mümkün olmamış olabilir. Rick eve dönebilmesi için iyileşmeyi ve gücünü yeniden toplamayı beklemeye karar vermiş olabilir.

Rick’in kıpırdayamayacak derecede yaralı olması, karakterin tutsak tutulduğunu öngören alternatif fikre kıyasla daha mantıklı.

CRM bir şekilde işlerine yarayabileceğini bilmese onu kurtarmazdı. Gereksindiği fizik tedavi için zaman ve imkan seferber etmeleri karakterin becerileri, deneyimi ve liderlik özelliğinin sarf edilen çabaya değeceğini düşünmelerinden kaynaklanmış olabilir.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU