Kılıçdaroğlu'ndan dört gün arayla öldürülen iki genç kadının ailesine taziye telefonu

CHP lideri, Muğla ve İzmir’de dört gün arayla öldürülen Zeynep Şenpınar ile Gülnur Kocabaş’ın ailelerini telefonla arayarak başsağlığı diledi. Şenpınar, ayrıldığı erkek arkadaşı, Kocabaş da sevgilisi olduğunu iddia eden kişi tarafından öldürülmüştü

Kılıçdaroğlu, öldürülen Zeynep Şenpınar (solda) ile Gülnur Kocabaş'ın (sağda) ailelerine telefonla başsağlığı diledi / Independent Türkçe - AA

Muğla’da 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramı’nın ilk günü 24 yaşındaki Zeynep Şenpınar, bir dönem birlikte olduğu ancak ayrıldığı eski erkek arkadaşı tarafından evinde bıçaklanarak öldürüldü.

Bu olayın tepkileri sürerken bu sefer de dört gün sonra İzmir’de 22 yaşındaki Gülnur Kocabaş, erkek arkadaşı olduğunu öne süren kişi tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Cinayetleri protesto eden kadın dernekleri, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesini amaçlayan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın tavizsiz uygulanmasını istedi.

Her iki aileyi de aradı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şenpınar’ın Kahramanmaraş’taki, Kocabaş’ın da Manisa’daki ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Kadın cinayetlerinde failler genellikle eş veya eski eşler olmakla birlikte sevgilisiveya eski eski erkek arkadaşlarınca öldürülen kadın sayısı da azımsanmayacak sayıda.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun istatistiklerine son 12 yılda 400’e yakın kadın sevgilisi veya eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU