Japonya'da eğlence parklarından ziyaretçilere "Çığlık atmayın" uyarısı

Çalışanlara, konuklarla sözsüz iletişim yöntemleri kullanmaları tavsiye edildi

Japon eğlence parkları ziyaretçilerden "yüksek sesle konuşmaktan" kaçınmalarını da istiyor (AFP)
 

Japon tema parkları, koronavirüs pandemisi sırasında tekrar açılmaya hazırlanırken ziyaretçilerinden parklardaki araçlara bindiklerinde çığlık atmamalarını istiyor.

Yeni kural virüsün yayılması riskini en aza indirmek ve ziyaretçilerle personelin güvenliğini sağlamak amacıyla Japonya'daki bir tema parkı operatörleri derneği tarafından yayımlanan kapsamlı talimatlar arasında yer alıyor.

Doğu ve Batı Japonya Eğlence Parkı Dernekleri tarafından önerilen yeni yönergeler uyarınca konukların ve çalışanların sık sık el dezenfektanı kullanmaları, yüz maskesi takmaları ve girişten önce sıcaklık kontrolünden geçmeleri bekleniyor. Parklar ayrıca düşük kapasitede çalışacak ve daha fazla temizliğe tabi tutulacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu güvenlik önlemlerinin çoğu dünyanın birçok yerinde uygulanıyor fakat eğlence parkları, nadir bulunan şekilde gezintiye çıkan ziyaretçilerinin “yüksek sesle konuşmaktan kaçınmalarını” da istedi.

Kılavuzda hız trenleri ve diğer faaliyetlere ayrılan bir bölümde “Kullanım sırasında ziyaretçileri ellerini yıkaması ve el dezenfektanı kullanması teşvik edilmeli. Ziyaretçileri maske takmaya ve yüksek sesle konuşmamaya teşvik edin", böylelikle 'sıçramalar' önlenecektir" ifadeleri yer aldı.

Tema parkı derneğine göre sözlü iletişim sınırı, girişte biletlerin kontrol edilmesi gibi belirli durumlarda çalışanlar için de geçerli olacak:

Ziyaretçileri 'temel bulaşım kontrolü önlemlerine' sıkı sıkıya bağlı kalmaya teşvik edin ve sıcaklık ölçümü gibi uygun hizmetleri sağlayın. Bu esnada mümkün olduğunca konuşmayın ve aranıza en az 1 metre (mümkünse yaklaşık 2 metre) mesafe koyun.

Park çalışanlarına “müşteri hizmetlerinde eksiklikler olsa bile” müşterilerle konuşmayı sınırlamaları ve bunun yerine el hareketleri gibi sözel olmayan işaretlere başvurmaları tavsiye ediliyor.

CNN'e göre, önerilerden birinde "Yeni bir müşteri hizmetleri tarzı olarak, maske taksanız bile, ziyaretçilerle iletişim kurmak için gülen gözler ve el hareketlerini veya bunları birleştirerek kullanabilirsiniz" ifadeleri kullanılıyor.

Yeniden açılan tema parklarındaki asgari gürültü koronavirüs öncesinde parklarla ilişkilendirilen çığlık ve bağırışlarla tam bir tezat oluşturacak olsa da, çalışanlarının maske takmak zorunda olmayacağı korku evleri gibi güvenlik önlemlerinden belirgin şekilde etkilenmeyecek bazı faaliyetler de olacaktır.

Korku evi çalışanları ve oyuncularının maske takmasının zor olduğunu kabul eden yönerge, bunun yerine konuklarla aralarında en az 1 metre mesafe bırakmaları gerektiğini belirttiyor

Japonya'nın koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için vatandaşlarına kalabalık yerlerden kaçınmaları yönündeki uyarılarının ardından ülkedeki tema parkları şubattan beri kapalıydı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU