J.K. Rowling tecritteki çocukların ücretsiz okuması için sürpriz kitabını tavan arasından indirdi

Ünlü yazar J. K. Rowling, sürpriz kitabının resmedilmesini de okuyucularına bıraktı

Harry Potter serisiyle çocuk okurların sevgisini kazanan Rowling 2010'larda yazdığı 'erotik-polisiye' üçlemesiyle yetişkin dünyasında da bestseller olmuştu (Reuters)

Harry Potter serisiyle dünyaca üne ulaşan Joanne Kathleen ‘Jo’ Rowling veya bilinen adıyla J. K. Rowling, sürpriz bir duyuru yaptı. ‘Ickabog’ adında bir öykü kaleme aldığını açıklayan Rowling öyküyü 10 yıl önce yazmaya başladığını, çoğunluğu el yazısı olan müsveddeleri bugüne dek tavan arasında sakladığını ama şimdi yayımlamaya karar verdiğini söyledi.

Rowling şöyle konuştu;

Çok yakın zamana kadar, Ickabog'un hikâyesini duyan tek kişi benim iki küçük çocuğumdu. Ickabog'u çevrimiçi olarak ücretsiz yayınlamaya karar verdim. Böylece karantinadaki çocuklar veya bu garip, sarsıcı zamanda okula geri dönen çocuklar bunu okuyabilir ya da birilerinden kendine okumasını isteyebilir.

Yazar, Ickabog’un efsaneleşmiş Harry Potter serisinin devamı olmadığının altını çizdi. Okuyucuların da kitaba dahil olmasını isteyen J. K. Rowling, çocuklara “Kitabı benim için resmedin. Hayal gücünüzü serbest bırakın” çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasım 2020’de Ickabog’un basılacağını belirten ünlü yazar, çizimler arasından seçilenlere kitapta yer vereceklerini duyurdu.

Rowling ayrıca kitaptan elde edeceği telif haklarının tamamını salgından etkilenen kişilere yardım amacıyla kullanılmak üzere bağışlayacağını belirtti.


Sputnik, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU