Japon doktorlardan uyarı: 2 yaş altı çocuklara maske takmak çok tehlikeli

Japon çocuk doktorları, maskelerin küçük çocukların nefes almasını zorlaştırdığı uyarısında bulundu

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı yaklaşık 5,5 milyona ulaştı (Reuters)

Japon doktorlar iki yaş altı çocuklara maske takılmaması uyarısında bulundu.

Uyarı, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin ülkede görülen koronavirüs vakalarındaki azalma sonrası, Tokyo ve 4 bölge için daha Kovid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan olağanüstü hali kaldırması sonrası yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japonya Pediatri Derneği internet sitesindeki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Küçük çocukların nefes yolu dar olduğu için maskeler solunum zorluğu yaratabilir. 2 yaş altındaki çocukların maske kullanmasını durduralım.

Küçük çocukların solunum zorluğu yaşamalarının kalpleri üzerinde baskı yaratacağını belirten dernek  maskelerin çocukların sıcak çarpması ve boğulma riskini yükselttiği uyarısında da bulundu.

Şu ana kadar çocuklar arasındaki Kovid-19 vakalarının çok azının ciddi seviyede olduğunun altını çizen dernek, çocukların çoğunun virüsü okul ya da kreşlerde değil aile üyelerinden kaptığını vurguladı.

Benzer şekilde ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Amerikan Pediatri Akademisi de iki yaş altı çocukların yüzlerinin maskeyle örtülmemesi gerektiğini duyurmuştu.

Dünya genelinde ülkeler pandemi nedeniyle uygulanan tecrit önlemlerini hafifletmeye başlarken sağlık çalışanları, sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu yerlerde kişilerin maske takması gerektiğini söylüyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU