Düşen uçaktaki 99 yolcudan 97'si hayatını kaybetti

Pakistan'de yerleşim yerine düşen uçakta hayatını kaybedenler arasında, ülkenin ünlü isimlerinden Zara Abid'in de yer aldığı belirtildi

Fotoğraf: İHA

Pakistan'da yerleşim yerine düşen yolcu uçağında bulunan 99 kişiden 97'sinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Düşen uçakta, Pakistanlı ünlü model Zara Abid'in de bulunduğu ortaya çıktı. Abid'de hayatını kaybeden 97 kişi arasında yer aldı.

Pakistan’ın Lahor kentinden Karaçi kentine sefer yapan Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait Airbus A320 tipi PK-8303 uçuş kodlu yolcu uçağı, Jinnah Uluslararası Havaalanı’na yakın bir noktada yerleşim bölgesine düştü. Uçakta 99 kişinin bulunduğu ve 97 kişinin kazada yaşamını yitirdiği, 2 kişinin ise sağ kurtulduğu belirtildi.

Baz istasyonuna çarptı iddiası

Pakistan medyası, haberlerinde uçağın düştüğü anlara dair görgü tanıklarının ifadelerine yer verdi. PIA Sözcüsü Abdullah Hafeez, görgü tanığının ifadesine dayandırdığı açıklamada, uçağın birden fazla kez iniş yapmayı denediğini ancak başarılı olmadığını belirtti. Öte yandan, başka bir görgü tanığı ise uçağın önce bir baz istasyonu kulesine çarptığı ve ardından yerleşim bölgesine düştüğünü ifade etti.

Kurtarılan iki yolcu hastanede

Düşen uçakta bulunan Bank of Punjab Genel Müdürü Zafer Mesud ile mühendis olduğu belirtilen Muhammed Zubeir'in sağ kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Mohammad Zubair adlı yolcunun vücudunun yüzde 35’inde yanıklar olduğu, Zafar Masood’un ise vücudunda dört ayrı yerde kırıklar olduğu aktarıldı. Daha önce uçaktan çıkarıldığı düşünülen üçüncü kişinin ise uçağın düştüğü yerleşim bölgesinde yaşayanlardan birisi olduğu açıklandı.

Uçaktan sağ kurtulan Zubeir bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, uçağın iniş denemesi sırasında piste vurduğunu söyleyerek, "Bana pilot uçağı düşürmek için boş bir alan arıyor gibi geldi. İlk denemeden 10-15 dakika sonra uçak düştü. Her yeri ateş sardı, insanların çığlıkları duyuluyordu. Birkaç metre ileride ışığı görünce kemerimi çözüp kendimi oraya attım. Çevredekiler beni ambulansa bindirerek hastaneye götürdü" dedi.

Uçağın yolcu listesinin de paylaşılmasıyla düşen uçakta, Pakistanlı ünlü model Zara Abid'in de bulunduğu ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen moda tasarımcısı Khadijah Shah sosyal medya hesabından paylaşım yaparak hayatını kaybeden Abid’in çok çalışkan ve harika bir insan olduğunu ifade etti.
 

zara abid.jpg
Zara Abid / Fotoğraf: The Express Tribune


"Gerekli denetimler yapılmıştı"

PIA İcra Kurulu Başkanı Arshad Malik, kazaların olabileceğini ancak pilotların ve kabin ekibinin eğitimli olduklarını belirterek, “Kazalar olur. Ama pilotlarımız bu tarz durumlar için eğitimliler. Bu uçakların bakımları ve kontrolleri yapılıyor. Uçağımızın gerekli denetimleri de yapılmıştı” ifadelerini kullandı. Malik, uçağın teknik olarak uçuşa uygun olduğunu da ekledi.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU