10 yaşlarında iki çocuk karantinada çadırla oynarken 100 bin euro değerinde altın külçeleri buldu

Fransa'da iki çocuk karantina zamanlarını büyükannelerinin bahçesinde çarşaftan çadır kurarak geçirmeye çalışırken 53 yıl önce kaybolan iki altın külçesine rastladılar

Fotoğraf: Rouillac Müzeyede Evi

Fransız televizyon kanalı BFM’de yer alan habere göre karantinadaki zamanlarını çadır kurarak değerlendirmek isteyen 10 yaşlarındaki iki çocuk, oyunları sırasında bir servete rastladı. 

Karantina zamanını geçirmek için aileleriyle birlikte Paristeki evlerinden büyükannelerinin yaşadığı Vendôme kentine gelen çocuklar, bahçedeki dallar ve bir çarşafla çadır kurmak istedi. 

Babalarından “Büyükannenizinkileri kullanabilirsiniz” iznini alan çocuklar, girdikleri odadan çarşaf alırken iki ağır cisim yere düştü. 

Olayı BFM TV’ye anlatan müzayedeci Philippe Rouillac’ın aktardığına göre çocuklar düşen cisimlere önem vermeyerek tekrar yerine koydu. Ancak bir süre sonra “bir şey” bulduklarını babalarına da anlattılar. 
 

5ec32d17ead3da3c068b4832.jpg
Rouillac Müzayede'nin sahibi Philippe Rouillac/ Fotoğraf: Nouvelle Republique


Çocukların getirdiği cisimleri önce annesinin “antika bıçak tutucusu” zanneden 60 yaşındaki baba ise elindekinin altın külçeleri olduğunu o bölgede müzayedecilik yapan Philippe Rouillac ile konuşunca anladı. 

Vendôme’daki Rouillac Müzeyede Evi’ne getirilen altınların, büyükannenin 1967’de kaybettiği külçeler olduğu ve 100 bin eurodan fazla değeri olduğu daha sonradan belli oldu. 

BFM’e konuşan Rouillac, külçelerin en az 80 bin euro edeceğini ancak müzeyede için altın fiyatlarının bir miktar daha yükselmesini beklediklerini söyledi. 

Rouillac, “Her külçe yıl başında 43 bin euro ediyordu, haziranda 54 bin euroya yükselebilir” dedi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU