Fransa hükümeti kendi Airbnb ve Booking.com'unu oluşturmayı planlıyor

Bakanlar, yabancı turistlerle bağlantılarını ABD'li turizm devlerini aradan çıkararak "yeniden kazanmak" istiyor

Koronavirüs tecridi Fransız turizm sektörünü sarstı (Philippe Lopez/AFP)

Fransa hükümeti Airbnb ve Booking.com gibi ABD merkezli popüler platformlara rakip olacak ve devlet tarafından yönetilecek seyahat rezervasyonlarının yapıldığı bir internet sitesi kurmayı planlıyor.

Koronavirüs sebebiyle alınan tecrit önlemleri kaldırıldıktan sonra Fransız turizm sektörünü yeniden canlandırmayı amaçlayan Emmanuel Macron hükümeti Amerikan teknoloji şirketlerinin online acente rolü üstlenmediği bir sistemle daha fazla yabancı ziyaretçi çekmeyi umuyor.

Bakanlar ABD'li şirketlerin Fransız otellerden, kiralık tatil konutlarından ve turistik mekanlardan gelir elde etmesinden uzun zamandır rahatsız.

Kamu sektöründe faaliyet yürüten finans kuruluşu Mevduat ve Sevk Fonu Başkanı Eric Lombard “Airbnb, Booking.com gibi ABD merkezli büyük platformlar bu sektördeki diğer aracıları büyük oranda ortadan kaldırdı" dedi.

Fransız televizyon kanalı BFM TV'ye konuşan Lombard, "Müşterilerle bu bağlantıyı yeniden kazanmamız gerekiyor" dedi.

Kimi siyasetçilerin otel ve Airbnb tipi kiralık rezervasyonları da kapsayacak, geniş çaplı, devlet tarafından işletilen bir platform istediği belirtilirken diğerlerininse müze ve benzeri turistik mekanları tanıtan daha sınırlı bir internet sitesi istediği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg News'e göre Lombard, internet sitesine dair hükümetin Fransız turizm sektörü kuruluşlarıyla işbirliği yapacağını ve sitenin açılmasının birkaç ay alabileceğini söyledi.

Geçen hafta Fransa Başbakanı Édouard Philippe turizm sektörü için yaklaşık 16 milyar sterlin (yaklaşık 133 milyar TL) değerinde bir kurtarma paketi açıkladı.

Sektörü "Fransız ekonomisinin baş tacı sektörlerinden biri" diye nitelendiren Philippe, "Kimliğimizin merkezinde yer alan bu gerçek Fransız zevki; buluşmak, güzel bir yemek yemek ve muhabbet etmek, tecritten kötü etkilendi" dedi.

Pompidou Merkezi ve dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi Louvre gibi ülkenin önemli turistik mekanlarından bazıları 11 Mayıs'ta bazı tecrit önlemlerinin gevşemesine rağmen hala kapalı.

UNESCO ve Uluslararası Müzeler Konseyi'nin (ICOM) yaptığı çalışmalar dünyadaki müzelerin yüzde 90'ının, yani yaklaşık 85 bin kurumun pandeminin başlamasından bu yana en azından geçici süreyle kapanmak zorunda kaldığını gösteriyor.

UNESCO ve ICOM yaptıkları ortak açıklamada, "Dünya genelindeki müzelerin neredeyse yüzde 13'ü bir daha hiç açılmayabilir" dedi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU