Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi 20 dizi

Rotten Tomatoes eleştirmen görüşlerine göre en çok beğeni toplayan içerikleri sıraladı

2019 yapımı suç, dram türündeki Giri/Haji, listenin ilk sıralarında yer alıyor (Fotoğraflar: Netflix)

Yüzlerce Netflix içeriğinin arasından en iyilerini bulmak için mi çabalıyorsunuz? Filmler ve diziler hakkında uluslararası gazete, dergi ve sitelerde çıkan eleştiri yazılarını toplayıp değerlendiren ve eleştirmenlerin ortalama eğilimlerine göre yüz üzerinden puanlayan Rotten Tomatoes popüler platformda izleyebileceğiniz en iyi 154 diziyi sizin için sıraladı.

Yapımların listeye girebilmesi için eleştirmenlerden ortalama yüzde 60 ya da daha fazla puan alması ve en hakkında en az 10 eleştiri yazısı çıkmış olması gerekiyor. Bu kriterlere uyan 154 diziyi eleştirmenlerden aldığı ortalama puana göre sıralayan Rotten Tomatoes eşitlik durumunda hangi içerik hakkında daha fazla eleştiri yazısı çıktığını baz aldı. Bu sayının da eşit çıkması halinde alfabetik sıralamaya gitti.

Netflix Türkiye’de yayında olan içeriklerden listeye en yüksek puanla giren ilk 20 dizi şöyle:

1. MASTER OF NONE (2015)

 

Ödüllü dizide 30 yaşındaki New Yorklu aktör, oyunculuk kariyerine hızlı bir başlangıç yapmaya ve farklı insanlardan oluşan arkadaş grubunun yardımıyla flört oyununu ilerletmeye çalışıyor. İki sezondan oluşan dizi Rotten Tomatoes'ta eleştirmenlerden yüzde 100, seyircilerdense yüzde 90 puan almış durumda.

Türü: Komedi

Oyuncular: Aziz Ansari, Cady Huffman, Ravi Patel, Claire Danes

2. BIG MOUTH (2017)

 

İki ergenin maceralarını anlatan çizgi dizi üç sezondan oluşuyor. Eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 77.

Türü: Animasyon, Komedi

Seslendirme: Nick Kroll, John Mulaney, Gina Rodriguez

3. FEEL GOOD (2020)

 

Stand-up komedyeni Mae Martin, hem ayık kalmanın zorluklarıyla mücadele ediyor hem de kız arkadaşı George’la tutku dolu, karmaşık ve yeni bir ilişkide yol alıyor. Birinci sezonuyla yayında olan dizinin eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 94.

Türü: Komedi, Dram, Romantik

Oyuncular: Mae Martin, Charlotte Ritchie, Adrian Lukis, Sophie Thompson

4. UGLY DELICIOUS (2018)

 

Yıldız şef David Chang, dünyanın en tatmin edici yemeği için arkadaşlarını ağız sulandırıcı, kültürler arası bir ava çıkarıyor. İki sezonuyla yayında olan belgesel dizi eleştirmenlerden yüzde 100, seyircilerden yüzde 54 puan aldı.

Türü: Belgesel

Oyuncular: David Chang, Nick Kroll, Aziz Ansari, Padma Lakshmi

5. GIRI/HAJI (2019)

 

Bir kanun adamı, mafya tetikçisi olan kardeşini bulmak için Londra’ya giderken Tokyo’da bir yakuza savaşı başlamak üzeredir. Güvenilecek birini bulmak her şeyden zordur. 8 bölümden oluşan dizinin eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 92.

Türü: Suç, Dram

Oyuncular: Charlie Creed-Miles, Takehiro Hira, Togo Igawa, Andrew Joshi

6. DIRTY MONEY (2018)

 

Oscarlı yönetmen Alex Gibney imzalı dizi maaş günü kredilerilerinden emisyon testinde yapılan hilelere kadar kurumsal açgözlülük ve yozlaşmanın yol açtığı küstahça eylemleri açığa çıkarıyor. İki sezondan oluşan dizinin eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 92.

Türü: Gerçek suç belgeseli

7. THE CONFESSION KILLER (2019)

 

Henry Lee Lucas, yüzlerce faili meçhul cinayeti üstlenerek kötü şöhret kazandı. Bu belgesel dizisi, gerçeği ve bu itirafın yol açtığı korkunç sonuçları inceliyor. 5 bölümden oluşan mini dizinin eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 93.

Türü: Gerçek suç belgeseli

8. MIDDLEDITCH & SCHWARTS (2020)

 

Tamamen doğaçlama stand-up komedilerinden oluşan bu dizide komedi ikilisi Thomas Middleditch ve Ben Schwartz, küçük fikirleri son derece komik hikayelere dönüştürüyor. Üç bölümlük tek sezondan oluşan dizinin eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 99.

Türü: Komedi

Oyuncular: Thomas Middleditch, Ben Schwartz

9. CRAZYHEAD (2016)

 

Bowling salonunda çalışan Amy ve toplum yapısına pek uymayan Raquel 20’li yaşlarının başlarında hem birkaç iblisin icabına bakıyor hem de içlerindeki şeytanla yüzleşiyor. 6 bölümden oluşan tek sezonluk dizinin eleştirmen puanı yüzde 100, seyirci puanı yüzde 87.

Türü: Komedi, Korku

Oyuncular: Cara Theobold, Susan Wokoma, Riann Steele, Lewis Reeves

10. ONE DAY AT A TIME (2017)

 

1975 yapımı klasik dizinin yeni uyarlamasında yakın zamanda bekar kalmış Latin kökenli anne, ergen kızını ve oğlunu, eski kafalı annesinin “yardımıyla” büyütür. Üç sezonuyla yayında olan dizinin eleştirmen puanı yüzde 99, seyirci puanı yüzde 95.

Türü: Komedi

Oyuncular: Justina Machado, Rita Moreno, Todd Grinnell, Isabella Gomez

11. ALIAS GRACE (2017)

 

19. yüzyıl Kanadası’nda bir psikiyatr, katil bir kadının bozuk akli dengesi nedeniyle affedilip affedilmeyeceğini inceler. Margaret Atwood’un ödüllü romanından uyarlanan mini dizi 6 bölümden oluşuyor. Eleştirmen puanı yüzde 99, seyirci puanı yüzde 88.

Türü: Biyografi, Suç, Dram

Oyuncular: Sarah Gadon, Zachary Levi, Anna Paquin, Paul Gross

12. AMERICAN VANDAL (2017)

 

Peter ve Sam, ilk belgesellerinin başarısının ardından yeni bir vaka arar ve Washington’daki bir lisede yaşanan mide bulandırıcı bir gizemi araştırmaya karar verir. İki sezonuyla yayında olan dizinin eleştirmen puanı yüzde 98, seyirci puanı yüzde 91.

Türü: Komedi, Suç, Dram

Oyuncular: Griffin Gluck, Tyler Alvarez, Jimmy Tatro, Camille Hyde

13. UNBELIEVABLE (2019)

 

Genç bir kadının tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanmasından yıllar sonra iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırır. Gerçek olaylardan esinlenen mini dizi 6 bölümüyle yayında. Eleştirmen puanı yüzde 98, seyirci puanı yüzde 94.

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever, Vanessa Bell Calloway

14. WILD WILD COUNTRY (2018)

 

Bhagwan’ın renkli müritlerinden rahatsız olan birbirine bağlı yerel halk, komüne karşı yasal mücadeleye girişir. Ama Sheela buna kurnaz bir planla karşılık verir. 6 bölümlük dizinin eleştirmen puanı yüzde 98, seyirci puanı yüzde 88.

Türü: Belgesel, Suç

15. TUCA & BERTIE (2019)

 

Sıkı dost olan özgür ruhlu tukan Tuca ve kendinden şüphe eden ardıç kuşu Bertie, hayatın inişli çıkışlı yollarında birbirlerine rehberlik ediyor. 6 bölümden oluşan dizinin eleştirmen puanı yüzde 98, seyirci puanı yüzde 66.

Türü: Animasyon, Komedi

Seslendirenler: Tiffany Haddish, Ali Wong, Steven Yeun

16. LOVESICK (2015)

 

Dylan gerçek aşkı yakalamaya çalışırken cinsel yolla bulaşan klamidyaya yakalandığını öğrenir. Şimdi eskiden ilişki yaşadığı herkese tek tek ulaşıp bu haberi vermelidir. Üç sezondan oluşan dizinin eleştirmen puanı yüzde 98, seyirci puanı yüzde 92.

Türü: Komedi

Oyuncular: Johnny Flynn, Daniel Ings, Riann Steele, Nikki Amuka-Bird

17. NAILED IT! (2018)

 

Kötü yemekleriyle ünlü sıradan aşçılar 10 bin dolar ödül için yenebilir sanat eserlerini yeniden yaratıyor. 4 sezonluk dizinin eleştirmen puanı yüzde 98, seyirci puanı yüzde 70.

Türü: Reality

18. MINDHUNTER (2017)

 

1970’lerde geçen dizide iki FBI ajanı seri katillerle görüşmeler yapmakla görevlendirilir. İki sezondan oluşan dizinin eleştirmen puanı yüzde 97, seyirci puanı yüzde 95.

Türü: Suç, Dram, Gerilim

Oyuncular: Oliver Cooper, Christopher Backus, Robert Aramayo, Christopher Livingston

19. RUSSIAN DOLL (2019)

 

36. doğum gününde Nadia’yı zamansız bir son beklemektedir. Sonra aniden kendini yeniden arkadaşlarının onun için düzenlediği partide bulur. 8 bölümlük dizi eleştirmenlerden yüzde 97, seyircilerden yüzde 87 puan aldı.

Türü: Macera, Komedi, Dram

Oyuncular: Natasha Lyonne, Greta Lee, Yul Vázquez, Elizabeth Ashley

20. SHE-RA AND THE PRINCESSES OF POWER (2018)

 

Asker Adora, bulduğu sihirli kılıç sayesinde efsanevi kahraman She-Ra kimliğine bürünür. O, Ayaklanma’ya katılırken en yakın arkadaşı kötü Horde’la kalır. 5. sezonuyla yayında olan çizgi dizinin eleştirmen puanı yüzde 97, seyirci puanı yüzde 86.

Türü: Animasyon, Macera

Seslendirenler: Aimee Carrero, Amanda Michalka, Karen Fukuhara, Marcus Scribner

 

Independent Türkçe, Rotten Tomatoes

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU