Fransız iş insanı, salgının ekonomik kayıplarını aşmak için Mona Lisa’nın satılmasını önerdi

Fransız’da bir iş insanı salgının maddi zararlarıyla mücadelesi için, Mona Lisa tablosunun 50 milyar eurodan satışa çıkarılmasını önerdi

Fotoğraf: AFP

Fransa’da bir iş insanı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu ekonomik krizle mücadele etmek için Mona Lisa gibi tabloların ve değerli eşyaların satılması önerisinde bulundu.

Uluslararası teknoloji firması Fabernovel’in kurucusu ve CEO’su 46 yaşındaki Stephane Distinguin, koronavirüsün mali etkileriyle mücadele etmek isteyen hükümete ‘aileye ait mücevherleri satmasını’ teklif etti.

Distinguin, mücevherle kastının, Rönesans’ın dahi ismi Leonardo da Vinci'nin dünyaca ünlü tablosu Mona Lisa dahil sanat eserleri olduğunu söyledi.

Usbek & Rica adlı dergiye konuşan Distinguin, her gün milyarlarca euronun kaybedildiği krizin sonunun olmadığını vurgulayarak, “Bir girişimci ve vergi mükellefi olarak, bu milyarların icat edilmediğini ve mutlaka bize mal olacaklarını biliyorum. Bariz refleks, değerli bir varlığı mümkün olan en yüksek fiyattan satmaktır, ama geleceğimiz için mümkün olan en az kritik olan varlığı” dedi.

'Kim dikkatle incelemek için zamanını ayırıyor ki?'

Tabloların taşınması ve devredilmesi kolay olduğunu belirten Distinguin şöyle devam etti:

Bizim bir sürü tablomuz var. Ayrıca, Louvre’un kaç ziyaretçisi ve kaç Mona Lisa hayranı, aynı salonda bulunan Paolo Veronese imzalı 67 metrekarelik ve 130 karakterlik ‘Kana'da Düğün’ tablosunu dikkatle incelemek için zamanını ayırıyor ki?

Paranın ait olduğu yerde durması gerektiğini ifade eden iş insanı, “Bu nedenle aile mücevherlerini satalım. Aksi takdirde sadece Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft, Disney, Netflix, Alibaba ve Tencent gibileri kültürün finansmanına katkıda bulunabilecek” dedi.

“50 milyar eurodan satılabilir”

İşin en önemli noktasının fiyat olduğunu belirten Stephane Distinguin, yapılacak işe değmesi için fiyatın ‘çılgın’ bir noktada tutulması gerektiğini kaydetti.

Distinguin, “Mona Lisa'yı satın almanın 50 milyar eurodan daha az olmayacağını tahmin ediyorum” dedi.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un tabloyu alabileceğini belirten Distinguin, “Dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos için 50 milyar euro, tüm servetinin sadece üçte biri demektir, boşanma davasında eşine ödediği miktardan çok da fazla değil” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU