Halep’te varil bombasıyla vurulan yetimhaneden sağ çıkan Sevra, 5 yaşına bastı

2016 yılında 8 aylıkken, Suriye’de üzerine bombaların yağdığı yetimhaneden sağ çıkmayı başaran 43 çocuktan biri olan Sevra, yaşamını Yetim Vakfı’nın himayesinde sürdürüyor

Sevra, Cerablus’ta bir yetimhanede diğer Suriyeli yetimlerle beraber Türkiye’den hayırseverlerin desteğiyle hayatına devam ediyor / Fotoğraf: Yetim Vakfı

Suriye’de devam eden iç savaş, 1 milyondan fazla kişinin yaşamını yitirmesine neden olurken, geride yüz binlerce yetim, öksüz çocuk ile on binlerce dağılmış aile kaldı.

Takvimler 2016 yılının ekim ayını gösterdiğinde, Esed güçlerinin varil bombaları Halep’teki bir yetimhaneyi hedef aldı.

O gün bombalardan sağ kurtulan 43 çocuktan biri, 8 aylık Sevra bebekti.

Bugün 5 yaşında olan Sevra, hayatını Cerablus'ta sürdürüyor.

Yetim Vakfı’nın himayesinde olan küçük kız, vakfın eğitim, barınma, rehabilitasyon desteği verdiği 5 binin üzerindeki yetimlerden biri.

Yetim, öksüz çocuklara uzanan yardım eli: Yetim Vakfı

Hatay Reyhanlı Eğitim Köyü'nün de yönetimini yapan vakıf, 2017'de 341, 2018'de 771 ve 2019'da da bin 20 yetim çocuğa eğitim verilmesini sağladı.

Ayrıca 195 yetim için de köyde yatılı barınma imkânı sağlandı.

Suriye’de başta Cerablus olmak üzere 5 farklı bölgedeki yetimhanelerde kalan bini aşkın yetim ile ailelerinin gıda ve barınma ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim imkanları da yine Yetim Vakfı tarafından hayırseverlerin destekleriyle temin edildi.

67 çocuk Yetim Vakfı tarafından ailelerine kavuşturuldu

Yetim Vakfı, savaş nedeniyle anne babasını ya da kardeşlerinin sağ olduğunu bilmesine rağmen izlerini kaybeden 67 çocuğu da ailesine kavuştururken, 3 yılda 5 binden fazla yetim ailesinin gıda ve diğer ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılanmasına da aracılık etti.

Kilis Anaokulu’nun yanı sıra İstanbul’daki Esenlik Durakları ismiyle faaliyet gösteren psikososyal destek merkezleri, savaş sonrası büyük yıkıma uğrayan yetim çocuklar ve ailelerine moral kaynağı olmaya devam ediyor.

Yetim Vakfı, Reyhanlı Eğitim Köyünde yetim çocuklara ilkokuldan liseye kadar verilen eğitim desteğini, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerine yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU