The Walking Dead senaryosundan ilk detay belli oldu: Zombilere karşı “insan deneyleri”

Sinema filmi üçlemesinde Rick’in akıbeti açığa çıkıyor

The Walking Dead’in sinema filmi üçlemesine dair senaryo detayları yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Dizinin ana karakterlerinden Rick Grimes’e odaklanacak sinema filmlerine ilişkin çok az resmi bilgi bulunuyor. Son olarak dizinin önemli karakterlerinden Shane Walsh'ın üçlemede yer alacağı belirtilmişti.

We Got This Covered’da yer alan habere göre sinema filmlerinin senaryosuna dair bir detay da belli oldu. Dizinin uzun süre baş kahramanı olan Rick Grimes, film üçlemesinde zombi salgınına çare bulmak için kurulmuş bir kampa götürülecek.

Ancak olaylar, çizgi roman ve diziden aşina olduğumuz kişilerarası çatışmaları alevlendirecek.

Rick burada kendisi gibi hayatta kalan başka kişilerle tanışacak ve karargahtaki bilim insanlarının insan denekler üzerinde zorla deneyler yaptığını keşfedecek.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan dizinin 11. sezonunun sinema filmleriyle bir bağlantısı da olacak.

11. sezonda yaşanan bir gelişme bir dizi karakterin Rick’i alıkonduğu yerden kurtarmak için yola çıkmasına neden olacak.

We Got This Covered, üçleme için olay örgüsünün mevcut haliyle bu şekilde olduğunu ancak yapım sürecinde değişikliğe gidilebileceğini de ekledi.

AMC’nin ünlü dizisinden 9. sezonda ayrılan Andrew Lincoln, film üçlemesinde Rick Grimes karakterine hayat vermeye devam edecek.

Üçlemede yer alacağı belirtilen bir diğer karakter Shane’i ise aktör Jon Bernthal canlandırıyor. Rick’in eski dostu ve aynı zamanda düşmanı Shane’in film serisindeki rolünün ne boyutta olacağı bilinmiyor ama kapsamı muhtemelen en azından kısa bir rolden daha fazlası olacak.

AMC’nin asli öngörüsü ilk filmin bu sene gösterime girmesiydi ama bu Kovid-19 salgınından önce bile çok mümkün görünmüyordu. Tabii bu durum, işleri daha da geciktirdi.

Rick Grimes’e odaklanacak üç filmin yanı sıra, dizinin bir diğer ana karakteri Daryl Dixon’ın da kendi sinema filmine kavuşacağı belirtilmişti.

Norman Reedus’un canlandırdığı Daryl’i merkeze alacak filmin henüz fikir aşamasında olduğu ifade edilmişti.

Robert Kirkman’ın aynı isimli çok sevilen çizgi romanından uyarlanan The Walking Dead, uygar dünyanın, bir virüs salgınının nüfusun önemli kısmını hastalık taşıyan, insan yiyen zombilere çevirmesiyle yerini yabaniliğe bıraktığı, hepimizin aşina olduğu bir hikaye anlatıyor.

Öte yandan çoğu zombi hikayesi sırtını ucuz gerilim sahneleri ve çarpıcı kanlı vahşete dayarken Kirkman ve dizinin birinci sezon sorumlusu Frank Darabont odağı akılsız canavarlardan, asıl benlikleri eşi benzeri görülmemiş şartlarla sınanan yaşayanlara çevirerek bu türü yeniden canlandırdı.

 

We Got This Covered, NME

DAHA FAZLA HABER OKU