Pakistan’ın başkentinde yaşayanlar sokaklardan çekilince, leopar ve çakallar geldi

İslamabad’da halk koronavirüs önlemlerinden dolayı evlere kapandı, vahşi doğanın sakinleri kente daha çok girmeye başladı

Bu leoparın fotoğrafı, ay başında Margalla Tepeleri Ulusal Parkı’nda çekildi  (WWF Pakistan-IWMB)

Mart ayında Pakistan’ın başkenti İslamabad’da koronavirüse karşı alınan önlemlerle birlikte, sokakların yanı sıra doğal alanlar da insandan büyük ölçüde arındı.

Önlemler çerçevesinde yaklaşık bir ay kapalı kalan Margalla Tepeleri Ulusal Parkı’ndaki korucular, tecrit başlar başlamaz daha fazla hayvan izi gördüklerini belirtti.

İslamabad’ın ağaçlarla kaplı tepelerinde artık leoparlar ve çakalları görmek çok daha mümkün.

Fotokapanla çekilen görüntüler de vahşi hayvanların önceden girmekten çekindikleri bölgelerde dolaştıklarını gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin başbakanıyla aynı ismi taşıyan korucu İmran Han, “Ulusal parktaki hayvanların sayısında büyük artış var. Artık buraya ziyaretçiler gelmediği için vahşi yaşam rahatladı. Burada rahat rahat dolaşıyorlar. Bu orman için iyi bir işaret” dedi.

Artık ulusal park kapalı olmasa da, bölge sakinleri Ramazan boyunca burayı pek tercih etmiyor.

İslamabad Vahşi Yaşam Yönetimi Direktör Yardımcısı Sakwat Ali, parkta 38 farklı tip memelinin yanı sıra 350 kuş ve onlarca sürüngen cinsinin yaşadığını bildirdi.

Ali, insanların azalmasıyla birlikte, korucuların daha önce görülmemiş yeni cinsler tespit ettiğini de belirtti.

Dünyayı saran koronavirüs, vahşi hayvanların uzak kaldıkları yerlere geri dönmelerini de beraberinde getirdi. Galler’deki bir kasabaya giren keçiler ve San Francisco sokaklarında dolaşan çakallar, gündem olan örneklerden yalnızca birkaçı.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin derlediği verilere göre, 40 bini aşkın vakanın kaydedildiği Pakistan'da yeni tip koronavirüs 873 kişinin ölümüne neden oldu.

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU