İtalya'da seyahat kısıtlamasının ne zaman kaldırılacağı belli oldu

Bölge içindeki seyahat ve ziyaretlerin de 18 Mayıs’ta başlaması bekleniyor

Kısıtlamaların hafifletildiği İtalya'nın Taormina kasabasında bir kadın koruyucu maskeyle sokakta yürüyor (Reuters)

İtalya hükümeti Cumartesi günü, 3 Haziran'dan itibaren ülkeye giriş çıkışlara izin veren bir kararnameyi onayladı. Böylelikle koronavirüse karşı uygulanan en sert tecrit önlemleri de hafiflemeye başlayacak.

Hükümet ayrıca, aynı gün içinde ülke çapında ücretsiz seyahat imkanı sağlayacak. Bazı bölgeler önlemlerin gevşetilmesi için acele etse de Başbakan Giuseppe Conte, ikinci bir enfeksiyon dalgasını önlemek için kademeli olarak normale dönme konusunda ısrar ediyor.

İtalya; ABD ve Birleşik Krallık’tan sonra salgından en çok etkilenen ülke oldu. İlk vakanın 21 Şubat'ta tespit edildiği ülkede 31 bin 600'den fazla kişi Kovid-19 yüzünden hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülke ayrıca, salgını kontrol altına almak için tecrit önlemleri uygulayan ilk Avrupa ülkesi konumunda. 4 Mayıs’ta fabrikaları ve parkları yeniden açan hükümet, Mart ayında getirdiği kısıtlamaları hafifletmeye başlattı.

Reuters’ın haberine göre bölge içindeki seyahat ve ziyaretlerin de 18 Mayıs’ta başlaması bekleniyor. Aynı tarihte kafe, bar ve restoran gibi işletmeler de hizmet vermeye başlayacak.

Bölgeler arası ve yurtdışı seyahat yasağı ise İtalya’nın cumhuriyet bayramını kutladığı 2 Haziran tarihini de kapsayacak. Yetkililer böylelikle bayram tatili boyunca kitlesel hareketliliği önlemiş olacak.

İtalyan hükümeti, 3 Haziran’da seyahat yasaklarını bütünüyle kaldırarak, yurttaşların genellikle şehirlerden tatil köylerine gittiği yaz tatili sezonunu kurtarmayı umuyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yurttaşlara yazı karantinada geçirmeyeceklerine dair güvence vermişti. Başbakan, geçen hafta yerel gazete Corriere della Sera’ya verdiği röportajda, yeni enfeksiyonlardan kaçınmak için yaz aylarında özel kurallar uygulayacaklarını söylemişti.

“Bu yaz balkonlarımıza tıkılmayacağız ve İtalya'nın güzelliği karantinayla kaybolmayacak” diyen Conte, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Sahile veya dağlara gitmemize izin verilecek, şehirlerimizin tadını çıkaracağız.

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU