Game of Thrones ekibi savaş sahnesinin çekimlerinde zorlandı

Iain Glen: Bu Game of Thrones’da yaşadığım en tatsız deneyimdi

Game of Thrones ekibi, bu sezon Winterfell’de gerçekleşecek savaşın çekimleri sırasında yaşananlara dair yeni detaylar açıkladı.

Entertainment Weekly’ye konuşan oyuncu Maisie Williams, devasa savaş sahnesiyle ilgili olarak şunları söyledi: 

“Her yıl savaşı es geçiyorum ki bu oldukça garip çünkü en çok eğitim gören kişi Arya. Bu duyguyu ilk kez tadacağım. Ve başıma zorlu bir iş aldım.”

Dizide Jorah Mormont’u canlandıran aktör Iain Glen ise, çekimlerin oyuncu kadrosunu perişan ettiğini belirterek, “Bu Game of Thrones’da yaşadığım en tatsız deneyimdi” dedi.

The Hound’u canlandıran aktör Rory McCann, “Herkes bunu bir daha yapmak zorunda kalmamak için dua ediyordu” diye konuştu.

Dizi ekibinin devasa Winterfell setini inşa etmek için aylar harcadığı belirtilirken, dizide Davos karakterini canlandıran Liam Cunningham, “teknik ekibin günde 40 bin adım attığını” söyledi.

Öte yandan dizinin yönetmeni Miguel Sapochnik savaş çekimleri için, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’deki (Lord of the Rings: The Two Towers) Miğfer Dibi Savaşı’ndan ilham aldığını belirtti.

Dizide daha önce çektiği savaş sahnelerine genellikle Jon Snow’un perspektifinden yaklaştığını belirten Sapochnik, bu kez 20 kadar daha oyuncusunun olduğunu belirterek, “Şu anda kimin hikayesini anlatıyorum? diye düşünüp durdum” dedi.

Game of Thrones’un sekizinci ve son sezonu 14 Nisan’da yayınlanacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU