"Koronaya inanmıyorum" diyen Mısırlı gencin hastanedeki son görüntüleri ülkede gündem oldu: Beni kurtarın, ölüyorum

Koronavirüse yakalanan Mısırlı Muhammed Nadi’nin hastanede yardım isterken çektiği görüntüler, sosyal medyada gündem oldu

Mısır'da yaşayan Muhammed Nadi, birkaç gün önce sosyal medya hesabından koronavirüsle (Kovid-19) alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Salgının bir komplo olduğunu söyleyen Nadi, salgına inanmadığını ve Mısırlıların salgından korkmaması gerektiğini ve ifade etti.

Virüsün tıbbi malzeme ve ilaç satışlarını artırmak için uydurulduğunu iddia eden Nadi, "Çin ekonomisi son dönemde yükseliyor. ABD, Çin ekonomisini vurmak için böyle bir virüs yarattı" ifadelerini kullandı.

 

"Lütfen virüsü küçümsemeyin, evde kalın"

Birkaç gün sonra Nadi, koronavirüse yakalandığını duyurdu ve şu yazıyı paylaştı:

"Yazabileceğim iki şey var. Bir haftadır yoğun bakımdayım, çünkü virüs vücudumda, özellikle böbrek ve akciğerlerime işlemiş durumda. Lütfen evinizden çıkmayın ve bu virüsü küçümsemeyin. Çünkü virüs ölümcül ve katil"

Virüsün Mısır'da ciddi anlamda yayıldığını söyleyen Nadi'nin hastanede çektiği görüntüler ise ülkede gündem olmasına neden oldu.

Çektiği videodan sonra hayatını kaybetti

Hastanede yattığı sırada sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Nadi'nin "Arkadaşlar, beni kurtarın, ilaç istiyorum. Doktorlar, hemşireler yetişin" şeklinde bağırdığı görüldü.

Hastaneden yapılan açıklamada, Nadi'nin bu videodan birkaç saat sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, üzücü bir şekilde hayatını kaybeden Nadi'nin ailesine gerekli desteğin verileceğini duyurdu.

Mısır'da özellikle ramazan ayında tedbirlerin hafifletilmesinin ardından vaka sayısında ciddi bir artış yaşandı. Son 24 saatte 347 yeni vaka kaydedilirken, toplam vaka 10 bine ulaştı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 544 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Muhammed Avad Taceddin, artan vaka sayıları nedeniyle kısıtlamaların daha da katılaştırılacağını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU