Tecrit günlerinde dünya turu: İstanbul'dan Vuhan'a 40 farklı şehri evden çıkmadan arabayla gezmek artık mümkün

Drive & Listen adlı internet sitesinin kullanıcıları şehirlerin caddelerinde arabayla gezinirken yerel radyoları dinleyebiliyor

(Fotoğraflar: Reuters, Kolaj: Independent Türkçe)

Dünya çapında birçok insanın eve kapandığı karantina günlerinde evden hiç çıkmadan dünyayı gezmeye olanak tanıyan bir internet sitesi hazırlandı. Evde kalarak farklı deneyimler edinmek isteyen kullanıcılar Drive & Listen adlı site üzerinden, Avrupa, Asya, Avustralya ve Amerika'daki birçok büyük şehri online olarak gezebiliyor.

Aslında Google Earth kullanarak da Avrupa sokaklarını ve popüler mekanları gezmek mümkün. Ancak Drive & Listen bundan farklı olarak, “kullanıcının arkasına yaslanmasını ve sürücülerin gerisini halledeceğini” söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul, Antalya ve İzmir’in yanı sıra Barselona, Buenos Aires, Chicago, Berlin, Madrid, Mumbai, Miami ve Londra gibi 40 farklı şehrin bulunduğu sitede, arabanın ön camı üzerindeki bir kamerayla çekilen şehir görüntüleri akıyor. Kullanıcılar, şehirlerin bilinmeyen ara sokaklarından otoyollarına kadar birçok bölgesinde gezebiliyor. Ayrıca Avrupa sokaklarından sıkılanlar için rotayı Güney Amerika veya Çin şehirlerine de çevirmek mümkün.

Somag News’in haberine göre site her gün güncelleniyor, böylece daha fazla şehir ekleniyor. Site ayrıca, kullanıcıların gerçekten de arabadaymış gibi hissetmesi için caddede duyulan sesleri canlandırıyor ve yerel radyo kanallarını da dinleme imkanı sunuyor.

Independent Türkçe, Somag News

DAHA FAZLA HABER OKU