Hürriyet'e Faruk Bildirici de veda etti: Bu limanda dalgalar çok yükseldi

Demirören Grubu'na satıldıktan sonra Hürriyet'te birçok gazeteci ile yollar ayrılmıştı

Gazeteci Faruk Bildirici - Fotoğraf: AA (Arşiv)

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici ile yollarını ayırdı. 27 yıldır Hürriyet’te çalışan Bildirici son dokuz yıldır okur temsilcisi olarak görev yapıyordu.

Faruk Bildirici veda yazısında çalıştığı süre boyunca evrensel gazetecilik ilkelerinden taviz vermemeye çalıştığını söyledi:

“Ne kadar başarılı oldum, artık onu okurlar ve meslektaşlarım söyleyecek. Zira bu limanda dalgalar çok yükseldi, ayrılık zamanım geldi çattı. Ayrılıklar aynı zamanda muhasebe zamanıdır. Haksız yere kırdığım, üzdüğüm insanlar olduysa peşinen özür dilerim.”

Bildirici, özdenetim kurumu olan Okur Temsilciliği’nin (Ombudsmanlığın) yerleşmesini ve kabullenilmesini amaçladığını da ifade etti:

“Ben hep gazetecilik, sessizlerin sesi, mağdurların savunucusu, kamu yararının yılmaz bekçisi olsun; bağımsızlığından ödün vermesin; çıkar gruplarına aracılık etmesin; gerçekleri deforme etmeden aktaran, her konuya ve herkese eleştirel yaklaşan bir güç olsun istedim. Ben hep gazetecilik kazansın istedim. Bugün olmamış olabilir ama yarın mutlaka...”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğan Medya’nın Demirören Grubu’na satılmasının ardından Hürriyet gazetesinden birçok isimle gazetenin yolları ayrılmıştı.

Geçen hafta da Hürriyet Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel ile Hurriyet Daily News Yayın Koordinatörü Emre Kızılkaya gazeteden istifa etmişti.

Faruk Bildirici kimdir?

1956 yılında Gaziantep’te doğan Faruk Bildirici Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe, Haziran 1980'de Cumhuriyet'te başladı. 12 Eylül döneminde sıkıyönetim ve eğitim muhabirliği, 1983 seçimlerinden sonra da Başbakanlık, ANAP ve parlamento muhabirliği yaptı. Bir süre Haber Müdürlüğü görevinde bulunduğu Cumhuriyet'ten, Nisan 1992'de ayrıldı.
Sabah gazetesinde beş ay süren parlamento muhabirliğinden sonra Ekim 1992'de Hürriyet'e geçti. Yaklaşık beş yıl Hürriyet Ankara Büro Şefi olarak görev yaptı. Bir süre yine Hürriyet'te araştırmacı-yazar olarak çalıştı. 1998'de çıkan Gizli Kulaklar Ülkesi adlı ilk kitabı öncesinde Hürriyet gazetesinde Telekulak dosyası adlı bir yazı dizisi hazırladı. Bu dizide ilk kez kullandığı telekulak sözcüğü, daha sonraki yıllarda Türkiye'de gizli telefon dinlemelerini anlatan popüler bir kavram haline geldi. 2002'de Hürriyet gazetesi Ankarara Temsilci Yardımcılığı görevine getirildi. Aynı yıl Tempo dergisinde Kırlangıç Yuvası adlı köşede yazdı.
19 Nisan 2010 tarihinden itibaren de Hürriyet gazetesinin Okur Temsilciliği (ombudsman) görevini üstlendi. 20014-2015 yıllarında da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Parlamento muhabirliği" dersleri verdi.

Faruk Bildirici’nin “Ayrılık Zamanı” başlıklı veda yazısına şu linkten ulaşılabilir.
 

DAHA FAZLA HABER OKU