Ermeni Kilisesi'ni yakmak isteyen saldırgandan koronavirüs bahanesi

Bakırköy’deki kilisenin dış kapısını ateşe veren ve güvenlik kamerasındaki görüntülerinden yakalanan saldırgan M.K, “Koronavirüsü bunlar bela başımıza bela ettiği için yaktım” dedi. Saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi

Dış kapıdaki yangın büyümeden önlendi / Fotoğraf: Sözcü

Bakırköy’ün Cevizlik Mahallesi’nde yer alan Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin dış kapısı 8 Mayıs 2020 sabahı kimliği belirsiz bir kişi tarafından yakıldı.

Alevler büyümeden söndürülürken güvenlik kamerasına görüntüleri takılan saldırgan bir süre sonra Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi

Sözcü’nün haberine göre akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen M.K.’nin ifadesinde “Koronavirüsü bunlar başımıza bela ettiği için yaktım" dediği iddia edildi.

Türkiye Ermeni Patrikliği’de yaptığı şu açıklama ile olay hakkında bilgi verdi:

8 Mayıs 2020 günü sabahın erken saatlerinde, Bakırköy’de bulunan Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nin sokak kapısı önünde üzücü bir olay meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi kilisenin sokak kapısını ateşe vermeyi deneyerek kaçmıştır.

Vakıf Yönetim Kurulu derhal emniyet güçlerine şikâyette bulunmuştur.

Kilise din görevlisi patrikliğimizi bilgilendirirken İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı da patrikliğimizle temasa geçerek üzüntüsünü belirtmiş ve failin en kısa zamanda yakalanacağını belirtmiştir.

Patrikliğimiz, kilisede ve herhangi bir bölümünde veya kapısında, görevlilerde herhangi bir hasar oluşmamış olduğunu tespit etmiştir.


Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU