Friends senaristleri neden Phoebe’nin bir ikizi olmasını istedi?

Phoebe, Friends ana ekibinde ikizi olan tek karakterdi ama bu sadece karakterin kendi hikayesi için yapılmış bir tercih değildi

Phoebe'nin ikizi Ursula, aynı zamanda Mad About You adlı komedi dizisinin bir karakteri (IMDb)

Friends’in ana ekibinde en karmaşık kişisel geçmişe ve aile tarihine sahip karakter Phoebe Buffay’di.

Hatta Phoebe’nin, pek iyi geçinemedikleri için birkaç bölümde bir görünen bir ikiz kardeşi vardı; Ursula.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Phoebe’nin ikizini yaratmak karakterin kendi hikayesini geliştirmek adına alınan bir karar değildi, bu karakterin yaratılmasının sebebi aslen başka bir komedi dizisiydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Friends, New York’ta yaşayan, yetişkin hayatında sosyal, kişisel ve işle ilgili yaşamlarını bir arada yürütmeye çalışırken kendi yollarını bulmaya çalışan bir yakın arkadaş grubunun (Phoebe, Monica, Rachel, Joey, Chandler ve Ross) hikayesini konu alıyordu.

Karakterleri ve ailelerini tanımak için 10 sezon seyirciler için yeterli bir süreydi ama Phoebe’nin kişisel geçmişi karmaşıktı: Biyolojik annesiyle yetişkinliğinde tanışmıştı, henüz gençken üvey annesi intihar etmişti, üvey babası hapse girdiği için sokakta yaşamıştı.

Phoebe’nin ikiz kardeşi Ursula da New York’ta yaşıyordu ama pek konuşmuyorlardı, konuştuklarındaysa Ursula, Phoebe’ye son derece kaba davranıyordu. İkiz kardeşinin olması Phoebe’yi daha da özgün bir karakter yapmıştı. Ancak ona bir ikiz kardeş yaratma kararının ardında başka bir hikaye var.

Ursula sayesinde Friends ve Mad About You aynı evrende geçiyor

 

Ursula Buffay karakteri aslen Mad About You adında başka bir komedi dizisinden geliyor. Dizi 1992-1999 arasında NBC’de yayımlandı.

Yani Lisa Kudrow 1994’te Friends’deki Phoebe rolünü aldığında bir süredir Mad About You’nun Ursula’sını canlandırıyordu.

Dizide Ursula, Riff’s Bar’da çalışan, siparişleri sıklıkla unutan bir garsondu. Friends’in yapımcıları Kudrow’un Ursula performansını beğendiğinden ve iki dizi de New York’ta geçtiğinden Kudrow’un iki karakteri de canlandırabileceği bir geçiş düşündü.

Friends’in yaratıcılarından David Crane’e göre yapımcılar Mad About You’nun yaratıcıları Danny Jacobson ve Paul Reiser’la görüşüp Ursula’yı Phoebe’nin ikizi olarak Friends evrenine dahil etmek istediklerini belirtti.

Jacobson ve Reiser da kabul etti ve böylece Phoebe’nin bir ikizi oldu.

Dizi, Phoebe daha ince ve nazikken Ursula’yı bir nevi düşman (veya “kötü ikiz”) haline getirdiği için bu durum karakteri de derinleştirdi.

Bu Friends’in Mad About You’yla tek bağlantısı da değil.

Birinci sezonun “The One With Two Parts” adlı bölümünde, Mad About You’dan  Jamie Buchman (Helen Huhnt) ve Fran Devanow (Laila Kenzie), Central Perk Kafe’ye gittiklerinde Phoebe’yi Ursula sanmışlardı.

Phoebe’nin hakiki gerçekliğiyle Ursula’nın genel unutkanlığını birbirine karıştırıp bu durumu Ursula’nın tuhaflıklarından biri zannetmişlerdi.

Mad About You’yu izlememiş seyirciler bu atfı muhtemelen anlamamışlardır ama bu Ursula’yı Friends’e dahil de eden eğlenceli bir geçiş sahnesiydi.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU