ABD'li kadın, fotoğrafını çekip dokunmaya çalıştığı timsaha yem oldu

Cynthia Covert'in ölmeden önce "Sanırım bunu bir daha yapmayacağım" dediği bildirildi

Covert, eyalette timsah saldırısıyla hayatını kaybeden üçüncü kişi oldu (Pixabay)

Yetkililer, yakındaki gölette bir timsah olduğunu fark eden kadının hayvana dokunmaya çalışırken öldüğünü söyledi.

58 yaşındaki Cynthia Covert, arkadaşının ABD'nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Kiawah Adası'ndaki evinde ona oje sürüyordu. Polis raporuna göre arkadaşı, Covert'in "epey konuşkan ve garip" olduğunu söyledi.

Post and Courier gazetesine göre Covert'ın arkadaşı, "Covert dükkandayken çok profesyonel davranır ama erkek arkadaşı Tennessee'den ziyarete geldiği için bugün çok rahat ve heyecanlıydı" diye ekledi. Covert sohbet esnasında bir kadeh şarap içti ancak arkadaşı, Covert'ın başka maddeler kullanıp kullanmadığını bilmiyor.

Kadının tırnaklarına oje sürdükten sonra Covert'ın göletteki timsahı fark ettiği ve hayvanı görünce "büyülendiği" bildirildi.

Polis memurları, Covert'ın gölete doğru yürüdüğünü ve hayvanın fotoğraflarını çekmeye başladığını, bu esnada da arkadaşının aynı noktada bir timsahın geyiğe saldırdığını gördüğüne dair Covert'ı uyardığını söyledi.

Covert, hayvana dokunmak için uzanmadan önce "Bir geyik gibi görünmüyorum" cevabını verdi.

Hayvan daha sonra ona saldırdı ve bacağını yakalayıp suya çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis raporuna göre timsah onu yakaladıktan sonra Covert'ın, "Sanırım bunu bir daha yapmayacağım" dediği duyuldu.

Arkadaşının eşi ve yakındaki bir komşu dışarı çıkarak Covert'a ip atıp onu kıyıya çekmeye çalıştı. Fakat bunun ardından timsah, Covert'la birlikte ters dönerek suyun içinde kayboldu.

Polis memurları ve itfaiyeciler olay yerine gelerek kadının cesedi su yüzüne çıkmadan önce 10-15 dakika boyunca Covert'ı aradı. Ancak timsah hala kadının bacağını tutuyordu.

Bir memur, kadının bacağını bırakması için hayvana 9 mm'lik tabancayla ateş etti. Timsah ölmeden önce birden fazla kez vuruldu.

Cesedi kıyıya getirildiğinde Covert'in bacağı ciddi hasar görmüştü ancak Charleston İl Hakimliği kadının boğularak öldüğünü belirledi. South Carolina Doğal Kaynaklar Dairesi'ne göre Covert, eyalette timsah saldırısıyla hayatını kaybeden üçüncü kişi oldu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU