Gladyatör 20. yılında: Russell Crowe setteki kaplandan son anda kurtulmuş

Ünlü oyuncu film çekimleri sırasında vahşi kediye "sarılmak" istediğini söyledi

Gladyatör'ün (Gladiator) yönetmeni Ridley Scott, Russel Crowe'un setteki gerçek bir kaplandan son anda kurtulduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2000 yapımı filmde Crowe, sıradan bir gladyatör olmaya zorlanan eski bir Roma generalini canlandırıyor. Çok fazla savaş sahnesi içeren filmin çekimlerinin riskli olması şaşırtıcı değil.

20 yılın ardından filmin yapımına ilişkin Variety'ye konuşan Crowe şunları söyledi:

Yüzlerce koreografi hareketiyle dolu devasa sahnelerde zeminde yuvarlanıyor, atlarla, kaplanlarla ve ters gidebilecek diğer şeylerle uğraşıyorsanız tabii ki yaralanmalar olacaktır.

Ama gençken sanki lastikten yapılmış gibisin, tekrar geri sıçrayabiliyorsun. Bu çekimden sonra eve döndüğümde, anneme söylediğim bir şeyi hatırlıyorum. Annem 'Nasıl hissediyorsun?' diye sormuştu. Ben de 'Bir sezonda çok fazla forma giymiş futbol oyuncusu gibi hissediyorum' demiştim.

Ringde, Crowe'un son anda kurtulduğu gerçek bir kaplan olduğunu belirten Scott, "Kaplan burnundan kuyruğuna yaklaşık 3,35 metre uzunluğunda büyük bir erkekti" diyerek şöyle devam etti:

Hayvanı kontrol edebilmek için zemindeki halkaya bağlı zincirini tutan iki kişi vardı. Russell "Tamam, bırakın" diyerek geri çekildiğinde kaplan delikten fırladı. Russell da yuvarlanarak hayvanın önünden çekildi ve "S*****, çok yakındı" dedi. Ben de 'Biz de oradaydık Russell. Sen yarım metre mesafedeydin, benimki de bir metre kadardı' dedim.

"Çok güzeldi" diyen Crowe şöyle devam etti:

Çok muhteşemdi, kaplanları öylece sevip okşayabilmek isterdiniz ama tabii ki bunun getirdiği doğal bir risk de var.

Scott aynı röportajda, aktör Oliver Reed'in Gladyatör çekimlerindeki vefatını da "barın zeminine cansız devrilmişti" şeklinde hatırladı.

Joaquin Phoenix ve Djimon Hounsou'nun da yer aldığı Gladyatör gişe rekorları kırmış, Crowe da daha sonra performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünü kazanmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU