Disney’den Star Wars ve Marvel temalı yüz maskeleri

Şirket bir milyon maskeyi ve satışlardan elde edilen bir milyon doları yardım kuruluşlarına bağışlayacak

Maskelerin çocuklara ve yetişkinlere özel boyutları bulunuyor (Fotoğraflar: Disney)

Disney, ABD’de Star Wars, Marvel ve Pixar evrenlerinin ünlü karakterlerinden ilham almış, tıbbi olmayan yüz maskelerini piyasaya sürüyor.

The Verge’de yer alan habere göre maskeler, Star Wars’tan R2D2 ve Baby Yoda, Marvel’dan Avengers üyeleri, Karlar Ülkesi’nden (Frozen) Anna ve Elsa, Oyuncak Hikayesi’nden (Toy Story) ise Woody ve Buzz Lightyear karakterlerinden ilham aldı.

Şirket, bir milyon adet maskeyi insani yardım kuruluşu MedShare aracılığıyla yetersiz hizmet alan topluluklara bağışlayacak. Ayrıca satıştan elde edilecek kârın 1 milyon dolarlık (yaklaşık 7 milyon TL)  kısmı da MedShare’e aktarılacak.

mask 2.jpg


Disney’den yapılan açıklamaya göre maskeler, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’nin (CDC), koronavirüsün yayılmasının önlenmesi için halka açık yerlerde yüz maskesi takılması yönündeki önerisi üzerine tasarlandı.

Maskelerin, Kovid-19 hastalarını tedavi eden tıbbi profesyoneller tarafından kullanılması amaçlanmıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Disney mağazaları ve shopDisney.com’un kıdemli Başkan Yardımcısı Edward Park, “Bunun aileler için zor bir zaman olduğunu ve herhangi bir maske takmanın göz korkutucu olabildiğini fark ettik. Umudumuz, Disney’in en sevdiğimiz karakterlerinden bazılarını içeren bez yüz maskelerinin bizim için çok önemli olan ailelere, hayranlara ve topluluklara rahatlık sağlaması” dedi.

4’lü paketler halinde satılan ve fiyatı 19,99 dolar (yaklaşık 140 TL) olan maskeler için Disney’in online mağazasında ön sipariş verilebiliyor.

Çocuklar ve yetişkinlere özel çeşitli boyutları bulunan maskelerin teslimatının hazıranda başlaması bekleniyor.

 

Independent Türkçe, The Verge

DAHA FAZLA HABER OKU