J. K. Rowling, Hogwarts Savaşı'nın yıldönümünde 1 milyon sterlin bağış yaptı

Ünlü yazar, "Bugün kurgusal ölümlerden bahsetmek doğru gelmiyor" ifadelerini kullandı

Ünlü yazarın yakın zamanda roman serisine ilham olan çocukluk evini satın aldığı belirtilmişti (Reuters)

J. K. Rowling, Harry Potter roman serisinde geçen önemli bir olayın anısına 1 milyon sterlin (8,8 milyon TL) koronavirüs bağışı yaptı.

Dün (2 Mayıs) kurgusal Hogwarts Savaşı'nın yıldönümüydü ve genellikle her yıl sevilen bir karakteri öldürdüğü için özür dileyen yazar, bunun yerine bağışta bulunarak olayı anacağını söyledi.

Rowling, Twitter'da yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Bugün Hogwarts Savaşı'nın 22. yıldönümü ancak dürüstçe söyleyeceğim ki kurgusal ölümlerden bahsetmek doğru gelmiyor. Gerçek dünyada çok fazla kişi sevdiklerini kaybediyor.

Yazar şöyle devam etti:

Dolayısıyla büyük büyücülük zaferinin bu yıldönümünde, dışarıda bizi ve yaşam biçimimizi korumak için işleri başında olan insanları düşünüyorum. Yakın ailemde kilit önemdeki işlerde çalışan üç kişi var ve böyle tüm akrabalar gibi gurur duymakla endişelenmek arasında karar veremiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rowling bu ifadelerin ardından evsizlerle ilgili çalışma yürüten Crisis derneğine 500 bin sterlin (4,4 milyon TL) bağış yaptığını ve geri kalan 500 bin sterliniyse aile içi şiddete maruz kalan kadın ve çocukların korunması için çalışan Refuge derneğine bağışladığını açıkladı.

Ünlü yazar önceki yıl dönümlerinde Fred Weasley, Severus Snape ve Dobby'nin de aralarında yer aldığı ünlü karakterleri öldürdüğü için özür dilemişti.

Kısa süre önce Rowling'in Harry Potter roman serisindeki pek çok an için ilham aldığını söylediği çocukluk evini "gizlice" satın aldığı haberleştirilmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU