Mersin'de Kocamaz'ın yerine Ayfer Yılmaz aday olacak

Adaylığı reddedilen İYİ Partili Kocamaz "Ayfer Yılmaz bu işi sahiplenmiştir" dedi

İYİ Parti Mersin'de büyükşehir belediye başkanı adayı olarak Demokrat Parti listesinden Ayfer Yılmaz'ı gösterecek.

Açıklamayı İYİ Parti'den aday gösterilemeyip Demokrat Parti'den adaylığı da YSK tarafından reddedilen Burhanettin Kocamaz yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kocamaz kendi adaylığının artık bitmiş durumda olduğunu vurgulayarak "Sayın Ayfer Yılmaz bu işi sahiplenmiştir" dedi. Kocamaz şöyle konuştu:

"Bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit, cesur, memleket, demokrasi sevdalıları vardır. İnşallah bugün bu konuyla ilgili hepinizin ve Türkiye'nin çok yakından tanıdığı değerli bir devlet adamı, bu ülkeye hizmeti geçmiş, bu ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış Sayın Ayfer Yılmaz, bu işi sahiplenmiştir. Bu demokrasi ayıbını, inşallah temizleyeceğiz. Meydanı ve demokrasiyi kriptoların eline bırakmayacağız." 

 


Ayfer Yılmaz kimdir?

53. ve 54. hükümetlerde ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevlerinde bulunan Ayfer Yılmaz 1956 yılında doğdu.

Yılmaz 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Eğitimini tamamladıktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1996 senesinde DYP Mersin milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. 1996 senesinde de Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ile yine aynı sene içinde bu kez Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı.

2002-2009 seneleri arasında Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreterliği yaptı.

2017'de İYİ Parti'ye katılan Ayfer Yılmaz halen Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Danışma Kurulu üyeliği de yapıyor 

DAHA FAZLA HABER OKU