Stephen King: Salgından beri kendimi Jack Torrance gibi hissediyorum

Ünlü yazar, kendisini The Shining’in Jack Torrance’ı gibi hissettiğini söyledi

Ölümcül bir virüsün tüm dünyayı sardığı ve günlük yaşamlarda radikal değişikliklere sebep olduğu şu günlerde Stephen King’in The Stand adlı romanını hatırlamamak elde değil.

Korku edebiyatının ünlü yapıtları arasında yer alan ve bir veba salgınını anlatan The Stand, günümüz dünyasıyla ürkütücü bazı paralellikler içeriyor.

We Got This Covered'da yer alan habere göre kitabın yazarı Stephen King de aynen böyle düşünüyor. Vanity Fair’e konuşan King, şunları söyledi:

100 bin ya da 240 bin insanın öleceğine dair haberler duyduğunuzda bunu dikkate almak zorundasınız ve durum kötü olacak demektir. Durum şu anda kötü. Ekonomiyi tamamen durdurma noktasına getirdi. Yani pek çok açıdan Times Square ya da Londra’nın fotoğraflarını görüyorsunuz ve diyorsunuz ki ‘Gerçekten The Stand’daki gibi.’

Ancak King, özellikle koronavirüs tecridinin kendisini nasıl etkilediğini düşününce, mevcut durumun başka bir romanını daha hatırlattığını söyledi; The Shining:

Bir kitap üzerinde çalışıyorum. Bu yüzden sabahları her şeyi unutup sadece buna odaklanıyorum. Bir kitap üzerinde çalışabilmek için zaman istemiştim. Şimdi bol bol zamanım var. Tanrı aşkına, kendimi Jack Torrance gibi hissediyorum.

Yakın zaman önce NPR’ye konuşan Stephen King, yeni kitabında koronavirüs salgını nedeniyle yapmak zorunda kaldığı değişikliklerden bahsetmiş, kitapta olayların 2020’de geçtiğine dikkat çekmişti.  

Sonra bu şey ortaya çıktı. Hemen geri dönüp yazdığım kopyayı inceledim. Ve gördüm ki karakterlerimden ikisi gemiyle seyahate çıkıyor. Ve, ‘Yok, kimsenin bu yıl gemiyle seyahate çıkacağını sanmıyorum’ diye düşündüm. Ve böylece her şeyi kontrol edip olay örgüsünü hemen, insanların toplanıp bir araya gelebildiği 2019 yılına çektim. Böylece hikaye işleyecekti.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU