Mourinho, liglerin devam etmesini istiyor: Kalan 9 maçı oynarsak hepimiz için iyi olacak

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho, Premier Lig'de maçların seyircisiz devam etme ihtimalini değerlendirerek, "Maçları seyircisiz oynasak bile ben seyircisiz olduğunu kabul etmem. Futbol hiçbir zaman seyircisiz oynanmaz" dedi

Jose Mourinho / Fotoğraf: AP Photo

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın teknik direktörü Jose Mourinho, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle iptal edilen liglerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

İngiliz SkySports'a açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, "Eğer sezonun kalan 9 maçını oynarsak hepimiz için iyi olacak. Futbol için, Premier Lig için iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Futbolu çok özlediğini söyleyen 57 yaşındaki Mourinho, şöyle konuştu: 

Ama normal hayatı ve her gün yaptığımız şeyleri daha çok özledim. Futbol bu hayatın sadece bir parçası. Sabırlı olmak zorundayız, bu hepimizin içinde olduğu bir savaş.

Mourinho, ligler başlarsa maçlara seyircilerin alınmaması ile ilgili gelen soruya şu yanıtı verdi: 

Maçları seyircisiz oynasak bile ben seyircisiz olduğunu kabul etmem. Futbol hiçbir zaman seyircisiz oynanmaz. Kameraların olması milyonlarca insanın maçı izlediğini gösterir. Kısacası eğer seyircisiz bir stada adım atarsak, o stadın seyircisiz olmadığını bileceğiz.

Jose Mourinho'nun yönettiği Tottenham, Premier Lig'de topladığı 41 puanla 8. sırada bulunuyor.

 

 

İhtiyaç sahiplerine yardım dağıttı

Kovid-19 salgını sürecinde ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi sürdüren Tottenham Hotspur Kulübü'nün yeni projesine, teknik direktör Jose Mourinho da destek verdi.

 

 

Londra temsilcisi, tesislerin bahçesinde futbolcular için özel olarak yetiştirilen sebzeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başlamasının ardından Jose Mourinho da kolları sıvadı.

 

Jose Mourinho - SpursOfficial1.jpg
Jose Mourinho / Fotoğraf: @SpursOfficial

 

Tottenham'ın ihtiyaç sahiplerine haftalık ürün teslimatı yapacağını açıklamasının ardından ilk teslimata katılan Portekizli teknik adam, kasaları kendisi taşıdı.

 

Jose Mourinho - SpursOfficial2.jpg
Fotoğraf: @SpursOfficial

 

Londra Kulübü, Tottenham Hotspur Stadı'nı daha önce Ulusal Sağlık Örgütü (NHS) çalışanları için hizmete açmıştı.

 

Jose Mourinho - SpursOfficial3.jpg
Fotoğraf: @SpursOfficial

 

Daha önce de yardım dağıtmıştı

57 yaşındaki teknik adam Birleşik Krallık'ta yaşlılar için hizmet veren Age UK ve Love Your Doorstep kuruluşlarına da destek veriyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle birçok insanın yaşamını yitirdiği ülkede ihtiyaç sahibi yaşlılar için harekete geçen yardım kuruluşlarından birinde Portekizli teknik adam Jose Mourinho da yer aldı. 

 

 

Mourinho, Londra'da evinden çıkamayan yaşlıların ihtiyaçlarını karşılarken görüldü. 

Portekizli teknik adamı sokakta yardım paketini ulaştırırken görenler mesafeyi koruma kuralını da unutmadan, Mourinho'yla birlikte fotoğraf çektirdi.

 

321461-1830132887.jpg
Fotoğraf: Daily Mail

 

Birleşik Krallık'ta son verilere göre 165 bin 221 Kovid-19 vakasına rastlanırken, 26 bin 97 kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU