50 bin dolara Çin’e bebek satan çete Ukrayna’da yakalandı

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı, bebeklerin Çinli bekar erkeklere satıldığını Facebook’tan duyurdu

Bakan Yardımcısı, her bir bebek için istenen 50 bin dolar paranın sahte evliliği de kapsadığını ifade etti (Facebook/Anton Geraşçenko)

Kiev’deki özel bir üreme sağlığı merkezine operasyon düzenleyen Ukrayna polisi, bir süredir Çin’e bebek sattığı iddia edilen çeteyi yakaladı.

Başkent Kiev’den Çin’e gönderilmek üzere hazırlanan 5 yeni doğmuş bebek de başkentteki çeşitli apartmanlardan alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi Facebook adresinden açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko, klinik sahibinin de aralarında olduğu 4 Ukraynalı'yla birlikte üç Çin vatandaşının yakalandığını bildirdi.

Çetenin “belli yönelime sahip” Çinli bekar erkeklerin spermlerini Ukraynalı taşıyıcı annelere enjekte ettiği ve bebeklerin doğduktan sonra Çin’e gönderildiğini ifade eden Geraşçenko, yasal olarak kılıfına da uydurulan bütün bu işlemler için bebek başına yaklaşık 50 bin ABD doları (yaklaşık 350 bin Türk lirası) talep edildiğini duyurdu.

Geraşçenko, ülkede taşıyıcı annelikle ilgili mevzuat açık olmadığı için yasal boşluklardan yararlanan bu kişilerin, 12 yıla kadar hapis cezasını öngören insan kaçakçılığıyla suçlandığının altını çizdi.

Şimdiye kadar kaç bebeğin bu yolla gönderildiği açıklanmazken, en az 140 Çin vatandaşı hakkında soruşturma yürütüldüğü bilgisi verildi.


Independent Türkçe, RT

DAHA FAZLA HABER OKU