Zeynep Cemali Öykü Yarışması'nın başvuru tarihi koronavirüs nedeniyle uzatıldı

Ödüle değer görülen gençler, 2020 sonbaharında, 10. Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde gerçekleşecek törende ödüllerini edebiyatçıların elinden alacak

(Günışığı Kitaplığı)

Her yıl 6. 7. ve 8. sınıfların katılımıyla gerçekleşen Zeynep Cemali Öykü yarışmasının son başvuru tarihi koronavirüs yüzünden bir yıl uzatıldı. Yeni tarih, 22 Haziran olarak belirlendi.

Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği ve yazar Zeynep Cemali’ye atfedilen yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde duyuruluyor. Her yıl farklı usta yazarların yer aldığı bir kurulun seçtiği öyküler, "Ödüllü Öyküler Kitapçığı"nda yayımlanıyor. Bu yılın seçici kurulunda, Osman Şahin, Ahmet Büke, Görkem Yeltan, Gülsevin Kıral ve Dr. Müren Beykan yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sene 10’uncusun gerçekleşmesi planlanan yarışmada ödüle değer görülen gençler, 2020 sonbaharında yayıncılık sektörünün yıllık buluşması 10. Zeynep Cemali Edebiyat Günü'nde gerçekleşecek törende ödüllerini edebiyatçıların elinden alacak.

Her yıl farklı temaların belirlendiği yarışmasının 2020 teması ise “Çocuklukta ÖZGÜRLÜK” olarak belirlendi. Zeynep Cemali’nin Patenli Kız kitabında yer alan “Tekerleklerin üstünde yelle yarışıyordu” cümlesi ise yarışmanın tema cümlesi olarak seçildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU