Akşener: Biz HDP’yi PKK’nın yanı başında, onun uzantısı olarak görüyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, katıldığı televizyon programında HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak gördüklerini söyledi. Akşener "FETÖ’cü müsünüz” sorusuna “İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir” yanıtını verdi

Haber Global TV’de 'Jülide Ateş ile 40' programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sunucunun "İYİ Parti HDP'yi nereye konumlandırıyor?" sorusunu yanıtlayan Akşener “PKK terör örgütünün yanına konumlandırıyor” yanıtını verdi ve devamında şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biz bunu daha önce de söyledik.  Millet İttifakı'nın bileşenlerine baktığınız zaman 24 Haziran'da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var İYİ Parti var ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili 31 Mart seçimlerinde ise sadece İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok, yani seçmenler hiçbir zaman bir siyasi partinin tapulu malı değildir. Seçmen hiçbir zaman A Partisi'nin ve B Partisi'nin marabası da değildir. Ama biz HDP’yi PKK'nın yanı başında, onun uzantısı olarak konumlandırıyoruz.

“Kürtler oy vermez denmişti ama Şırnak ve Diyarbakır’da oy verdiler”

Güneydoğu politikasında yanlışlarının olmadığını ve bölgeye vicdani ve insani bir gözle baktıklarını aktaran Akşener, “Kürtler oy vermez denmişti ama cumhurbaşkanlığı adaylığında Şırnak’ta 4 bin 500 ve Diyarbakır’da 8 bin 500 oy aldım. Bu oyların arasında asker, polis ve memur oyu yok. O zaman bu insanlar Meral Akşener'in şahsına ne için oy verdiğinin cevabını bulduk. Dolayısıyla çalışmamız gereken alanlar var” diye konuştu.

“İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir”

"FETÖ’cü müsünüz?" sorusuna “Hayır” yanıtı veren Akşener, devamında şu değerlendirmede bulundu:

Hayır. Ben demiştim ki bu konuda iddia sahipleri gereğini yapmalıdır. İddia ve isnatta bulunup gereğini yapamıyorsun. Bütün devlet ellerinde, yargı ellerinde, polis ellerinde her şey ellerinde. Dolayısıyla bu esnada bunu yapanlar benim için iftiradır. Bu iftirayı atanlar gereğini yapsınlar. Yani aşağı yukarı 2016'dan beri sanıyorum bunu yapan insanlar var. Tek bir adım atmadılar ve geziyorlar. Onun için iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir.

 

Independnet Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU