SpaceX "ürkütücü" uydu trenini fırlattıktan sonra UFO gördüğünü söyleyenler bir anda arttı

Starlink uyduları nihayetinde 12 bin uydudan oluşan bir uydu takımının parçası olacak ve Dünya'ya yüksek hızlı geniş bant internet sağlayacak

19 Nisan 2020'de Kosova semalarında Starlink uydu treni (Astrit Spanca)

Elon Musk'ın SpaceX'inin fırlattığı bir dizi uydu bir kez daha olağandışı düzenleriyle gökyüzü gözlemcilerinin kafasını karıştırdı.

Dünya'ya yüksek hızlı internet sağlamak için tasarlanan Starlink uydularının fırlatılması pazar akşamı sosyal medyada bir UFO görme furyası başlattı.

Geçen yıl da SpaceX'in ilk 60 Starlink uydusunu fırlatması benzer bir kargaşaya sebep olmuş, UFO görme sitelerinden biri uydu treniyle ilgili 150'den fazla bildiri almıştı.

Bir Twitter kullanıcısı, "Bunları bu gece gökyüzünde gördüm" diye yazdı.

Uydu gibi görünmeleri ürkütücü... Ne olduklarını bilen var mı? 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UFO haberlerini takip eden bir internet sitesi de gökyüzünde düz çizgiler halinde ilerleyen "aurora hava aracına (ABD'de 1980'lerin ortasında söylentilere konu olan keşif uçağı, ed. n)" dair bildirimler aldı.

Uydular toplu olarak fırlatılıyor ve nihayetinde tutkulu uzay tabanlı internet projesi için 12 bin uydudan oluşan bir uydu takımı oluşturacak.

Şirket internet sitesinde, "SpaceX dünyanın en gelişmiş geniş bantlı internet sistemini yerleştirmek için roket ve uzay aracı inşasındaki deneyimini kullanıyor" ifadelerine yer verdi.

Geleneksel uydu internetinin çok üstünde bir performans ve yeryüzündeki altyapı kısıtlarıyla sınırlandırılmamış küresel bir ağla Starlink internet erişiminin güvenilmez, pahalı veya tamamen kullanım dışı olduğu yerlere yüksek hızlı geniş bant internet sunacak.

SpaceX mikro uydular aracılığıyla dünyanın yetersiz hizmet alan alanlarına internet götürmeyi amaçlayan bir dizi özel şirketten biri. Dev internet perakendecisi Amazon da kendi ağını oluşturmayı tasarlıyor.

Gökbilimciler Dünya'nın yörüngesinde dönen binlerce yeni uydunun gece göğü görüşünü bozma ve evreni gözlemlemek için kullanılan radyo frekanslarını kesintiye uğratma tehdidi teşkil edebileceği konusunda uyardı.

 

 

Imperial College London'dan astrofizikçi Dr. Dave Clements geçen yıl uydu kümelerini Dünya'ya yaklaşan asteroitlerin görülmesini dahi engelleyebilecek bir "trajedi" olarak nitelendirmişti.

Clements, “Dünya'dan gözlemlediklerimizle evrenin geri kalanı arasında bir ön plan teşkil ediyorlar, dolayısıyla her şeyin arasına giriyorlar" dedi.

Ve bu ister yakınlardaki muhtemelen tehlikeli bir asteroit olsun, ister evrendeki en uzak kuasar olsun, onların arkasındaki hiçbir şeyi göremeyeceksiniz.

SpaceX daha önce The Independent'a radyo astronomi faaliyetleri üzerindeki olası etkileri mümkün olan ölçüde azaltmak amacıyla Avrupa Radyo Astronomi Topluluğu ve ABD Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi'yle birlikte çalıştıklarını söylemişti.

Şirket "astronomi topluluğu üzerindeki etkilerin azaltılmasına yardım etmek için" Starlink uydularının zeminini siyaha boyamaya başlayacağını da söylemişti.

SpaceX'in en son fırlattığı uydular pazartesi gecesi gökyüzünde çıplak gözle görünür halde olmaya devam edecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU