New Yorklu pediatrist uyardı: Şehirdeki çocukların yüzde 80'i koronavirüs taşıyor

"Kabalık etmek istemem ama rakamlar tamamen yanlış"

(Reuters)

New Yorklu bir çocuk doktoru şehirdeki çocukların yüzde 80'inin Kovid-19'a yakalanmış olabileceğine dair uyardı.

New York'ta Gramercy Pediatrics'te çocuk doktoru olarak çalışan Dr. Dyan Hes, CBSN'den Anne-Marie Green ve Vladimir Duthiers'la yaptığı röportajda çocuklara koronavirüs testi yapılmadığını aktardı.

Doktor Kovid-19 belirtileri gösteren birçok çocuğa rağmen onları test etmenin imkansız olduğunu söyledi.

Dr. Hes, “Çocuklar için hiç testimiz yok. Numune almak için hiç aracımız yok" dedi ve ekledi:

Ebeveynleri Kovid olan hastalarım var, çocuğun ateşi 39 dereceye çıkıyor. Tüm bunlar başladığında çocukları acil servise gönderiyorduk.

Dr. Hes, "Geri çevriliyorlardı. Test edilmiyorlardı çünkü yeterince testimiz yok ve çocuklar iyi durumda" diye ekledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) geçen hafta yayımladığı bir rapora göre hastanın yaşının bilindiği Kovid-19 vakalarının yalnızca yüzde 1,7'si 18 yaşın altındaydı.

Salı günü konuşan Dr. Hes bu rakamlara itiraz etti ve çocuklarda test yapılmaması nedeniyle gerçek rakamların CDC'nin bildirdiğinden çok daha yüksek olacağını söyledi.

Dr. Hes, “Kabalık etmek istemem ama bu rakamlar tamamen yanlış" dedi ve ekledi:

Bence muhtemelen çocukların yüzde 80'inde koronavirüs var. Çocuklara test yapmıyoruz. Ben New York'tayım. Hastalarımı test edemiyorum. Ve eğer hastalarsa, koronavirüs olduğunu varsaymak zorundayız. Çoğu, muhtemelen yüzde 80 ila 90'ı, asemptomatik. Dolayısıyla, bu rakamlar çok çarpık.

Dr. Hes, istatistiklerin sadece vaka sayısı açısından değil, aynı zamanda Kovid-19 hastası çocukların ölüm oranı açısından da çarpık olduğunu ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doktor, “Hastalık çok yaygın olduğu için hasta çocuklardaki ölüm oranının yüzde 0,5'ten çok daha az olduğunu düşünüyorum. Yılda binlerce çocuğun gripten öldüğünü hatırlamanız gerek. Bu çocuklarda çok, çok daha az öldürücü” ifadelerini kullandı.

Google'ın özel koronavirüs sayfası New York'ta 110 bin 425 pozitif vaka olduğunu ve en az 10 bin 367 kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor.

Johns Hopkins Üniversitesi bünyesinde yürütülen bir takip projesine göre ABD'de 466 binden fazla kişi koronavirüs testinde pozitif sonuç aldı. Ölüm sayısı en az 26 bin 119'a ulaştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU