Dwayne Johnson "Çok fena istiyordum" dediği başrolü Tom Cruise'a nasıl kaptırdığını anlattı

Oyuncu itiraf etti: O dönem etrafımdaki kişiler, bana bir şansım varmış gibi hissettirdi

Dwayne Johnson, önemli bir filmdeki başrolü oynamasına kesin gözüyle bakarken, rolü Tom Cruise'a kaptırdığını açıkladı.

Koronavirüs tecritindeki oyuncu, Facebook üzerinden yaptığı canlı soru-cevap yayınında takipçilerine dürüst davrandı.

Johnson kaçan filmden bahsederken şunları söyledi:

Hollywood'ta aktörler bir tür kutunun içinde gibidir. Belirli bir rol için rekabet edebilecek oyuncular bellidir çünkü o rol, belli bir görünüş, cilt rengi, boyut ve benzeri şeylere olanak tanır.
Şanslıyım ki, hiç de etrafta benim gibi görünen çok fazla kişi yok. Bu nedenle kariyerimin başlangıcından bu yana tüm rollerimde tam bir şanslı p*çtim, roller benim için oluşturulmuş ve tasarlanmıştı, Jack Reacher hariç.

2012'de Lee Child'in romanından uyarlanan Jack Reacher filmini Christopher McQuarrie yönetmişti. Ekip daha sonra 2016'da devam filmi "Jack Reacher: Asla Geri Dönme" (Jack Reacher: Never Look Back) için yeniden bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdi ortaya çıktı ki, karakterle aynı boy ve yapıda olması, "10 yıl önce çok daha farklı bir konumda bulunan" Johnson'a rolü garantilemek için bir fırsatı bulunduğunu "düşündürmüştü."

"Telefonda 'Hey, rolü almadın' dendi. Bakın, bunun için bir şansım varsa bile bilmiyordum ama etrafımdaki kişiler o zamanlar bana şansım olduğunu düşünmemi sağladı. Varmış gibi hissettim, 'Neden ben değilim?' gibi hissettim" diyen Johnson şunu da sözlerine ekledi:

Tom dünyadaki en büyük sinema yıldızıydı ama ben değildim.

Buna karşın Johnson, Universal'in Fast & Furious 5 filminde Hobbs karakterini yaratma özgürlüğüne sahip oldu, bu rol onun dünyanın gişe hasılatı en büyük oyunculardan biri haline gelmesinin önünü açtı. Daha geçen yıl, oyuncu Fast & Furious filmlerinin spin-off'u olan Hobbs & Shaw'da Jason Statham'la birlikte başrolü paylaştı.

Johnson şunları söyledi:

Jack Reacher rolüyle ilgili olumlu hissediyorum çünkü bu yerleşmiş bir karakterdi, dünya çapında iyi bilinen ve sevilen bir edebi eser. Bu karakterle istediğimi yapmamı sağlayacak bir yaratıcı alana sahip olamayacaktım.
Geçmişe bakınca Jack Reacher'ı almadığım için minnettarım.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU