Prof. Dr. Kara 'iyi haberi' duyurdu: Aşı hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ateş Kara, koronavirüs tedavisi üzerine yapılan çalışmalarla ilgili, “Aşı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada” dedi

Fotoğraf: Pixabay

Küresel salgın koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları tüm dünyada devam ederken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ateş Kara, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir gelişmeyi aktardı. 

Söz konusu aşının hayvanlarda antikor cevabı oluşturduğunu belirten Kara, “Şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada” dedi.

Kara, Twitter'dan yaptığı açıklamada "İyi bir haber, küçük bir bant üzerindeki mikro-iğneler ile, koronovirüsün hücreye tutunmasını sağlayan kısmını, savunma sistemine tanıtıp, koruyucu antikor geliştirmeyi amaçlayan aşı, hayvanlarda antikor cevabı oluşturdu, şimdi sıra bu cevap hastalıktan koruyacak mı ona bakmada" ifadelerini kullandı. 
 


Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda hastalık için net bir tedavi yöntemi bulunmazken, uzmanlar hastalığa karşı aşıyı bulmanın, test aşaması ve gerekli izinlerle birlikte en az bir yıl sürebileceğini ifade ediyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU