Yunanistan’da Malasaka mülteci kampı da karantinaya alındı

53 yaşındaki bir Afgan göçmende koronavirüs semptomları görülünce, Atina'nın dışındaki mülteci kampı karantinaya alındı

Afgan göçmenin ailesi de aynı kampta kalıyordu (AFP)

Pazar sabahı Yunanistan'ın başkenti Atina’nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki Malasaka mülteci kampı 14 günlük tecrite alındı. 

Göç Bakanlığı, cumartesi akşamı 53 yaşındaki bir Afganistan vatandaşında koronavirüs semptomları görülmesi üzerine bu kararın alındığını açıkladı. 

Yetkililer, hastaneye kaldırılan adama gerekli testlerin yapıldığını duyurdu. 

Hepsi kayıtlı olmayan 2 bin 500’e yakın kişinin yaşadığı kamp, giriş ve çıkışların gönüllülüğe dayandığı “açık” bir yerdi. 500 kişiye göre tasarlandığından, kamptaki göçmenler birbirine oldukça yakın mesafede.

Perşembe günü de Atina'nın 70 kilometre kuzeyinde yer alan Ritsona’daki sığınmacı kampı, 20 kişide corona vakasının tespit edilmesinin ardından 14 günlük karantinaya alınmıştı. Bu, salgının ortaya çıkışından beri göçmen kamplarında tespit edilen ilk vakaydı.

Sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 110 bin göçmenin sıkıştığı göçmen kamplarında yaşanacak salgının felakete neden olacağını vurgulayarak, çözüm bulması için Atina yönetimine çağrıda bulunuyor.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre, Yunanistan’da bin 673 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. 70 kişi yaşamını yitirirken, 78 kişi de iyileşti.


Independent Türkçe, AP, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU