Koronavirüs aşısı için çalışan Prof. Ovalı: Virüsün yapması gerekenden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik

Kovid-19'a karşı aşı çalışması yürüten isimlerden Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledikleri virüse karşı çalışmaların sürdüğünü belirtti

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedavi ve aşı çalışmalarını sürdüren akademisyenlerden Labcell Hücresel Tedavi Laboratuvarları Sorumlusu Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, çalışmalarıyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

"Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış"

Prof. Dr. Ovalı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Neden? Çözmeye çalışacağız. Sonuç: Test tekrarı" ifadelerini kullandı.

"Sen konuşmaya devam et, ben de çalışmaya"

Prof. Dr. Ovalı, "Ben laboratuvarda covid19 virusu ile çalışırken her akşam televizyonlarda konuşan cok unvali bir profesör. Ben laboratuarda iken hakkımda ileri geri konuşmuş. Kolay gelsin be hocam. Sen konuşmaya devam et. Ben de çalışmaya..." ifadeleriyle hakkındaki bazı açıklamalara da tepki gösterdi

Ovalı, 3 Nisan günü yaptığı paylaşımda ise "Aşı üretimi için son hazırlıklarımızı yaptık ve içeri girdik. @YurtseverBulut, @Gözde, @utkuseyis, Derya, Recai, Mülazım ile. Risk nedeniyle bu hafta sadece ben çalışacağım. Sonra yerini kavramlarıma bırakacağım. Ve 23.00'da ancak karantina alanımıza geri dönebildik" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU