J.K. Rowling tecritteki çocuklar için sihir dünyasını evlere taşıdı: Harry Potter Evde

Yazar dünyanın "biraz sihre" ihtiyacı olduğunu söylüyor

J.K. Rowling koronavirüs pandemisi nedeniyle tecritte yaşayan çocukların eğlenmesine yardımcı olmak için yeni bir Harry Potter platformu tanıttı.

Yazar platformu çarşamba günü sosyal medya üzerinden duyurdu.

“Tecrit altındayken çocukları eğlendirmeye ve ilgili tutmaya çalışan ebeveynler, öğretmenler ve bakıcılar biraz sihre ihtiyaç duyabilir” diyen Rowling “bu yüzden http://harrypotterathome.com'u faaliyete geçirmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İnternet sitesi şu anda “Hogwarts'ı size getiriyoruz” sloganıyla yayında.

Sitenin giriş sayfasındaki tanıtım yazısında “Bloomsbury ve Scholastic'in (Harry Potter yayımcıları) özel katkılarıyla, havalı büyü yapım videoları (arkadaşlarınıza Niffler çizmeyi öğretin!), eğlenceli makaleler, testler, bulmacalarla birlikte ilk defa okuyanlar ve tabii büyücülük dünyasına zaten aşina olanlar için de daha birçok şeyi ve sizi meşgul edecek en yeni büyülü numaraları bulabileceğiniz Harry Potter At Home (Harry Potter Evde) merkezine hoş geldiniz" ifadeleri yer alıyor.

Can sıkıntısına Uzaklaştırma Büyüsü yapıyoruz!

İnternet sitesi hem serinin "Gryffindor ortak salonunda ateşin sıcaklığını hissetmek veya Bayan Weasley'den çok ihtiyaç duydukları bir kucaklama isteyen" yeni okurlarına hem de Harry Potter kitaplarının eski hayranlarına yönelik hazırlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnternet sitesinde Harry Potter kitaplarına ilk kez dalmak isteyen çocuklar için bir okuma kılavuzu ve okuma keyfinin faydaları hakkında kısa bir metin de bulunuyor. Diğer içerikler arasında Harry Potter serisi için bir sözlük, bir karakterler rehberi, kelime bulma oyunları, testler ve evet, Harry Potter ve Ateş Kadehi'nde (Harry Potter and the Goblet of Fire) tanıtılan büyülü yaratık Niffler çizmeyi öğrenmek için bir kılavuz da bulunuyor.

Platformda ayrıca daha önce 2012'de Pottermore'da başlatılan ve insanları Hogwarts'taki evlerine dağıtan bir testin bağlantısı da mevcut.

Pottermore, Harry Potter At Home’a da ev sahipliği yapan WizardWorld.com'a 2019'da taşınmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU