Mersin'de Kocamaz'ın aday olamaması İYİ Parti ile MHP'yi karşı karşıya getirdi

İYİ Parti'nin Mersin adayının başvurusu geç yapıldı, il başkanı "dahili operasyon" suçlamasıyla görevden alındı. Burhanettin Kocamaz MHP'yi suçladı, MHP'den suçlamalara yanıt geldi

Meral Akşener (ortada), Burhanettin Kocamaz (solda) ve Servet Koca (sağda) - Fotoğraf: AA (Arşiv)

Mersin adayının başvurusu zamanında yapılmayan İYİ Parti’de sorumlu olarak Mersin İl Başkanı gösterildi. Görevden alınan İYİ Parti İl Başkanı Servet Koca’ya “dahili operasyon” suçlaması yöneltildi.

İYİ Parti, Mersin’de mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday gösterdi. Ancak MHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye geçen Kocamaz’ın resmi adaylık başvurusu zamanında yapılmadı.

Kocamaz’ın başvuru evrakı dün saat 17.00’dan sonra teslim edildiği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.

İYİ Parti’den “dahili operasyon” suçlaması

Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun zamanında yapılmaması üzerine İYİ Parti Genel Merkezi’nden açıklama yapıldı. Servet Koca “dahili operasyon” yapmakla suçlanarak il başkanlığından alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir. Bu, İYİ Parti'ye yönelik 'dahili' bir operasyondur. İl Başkanı görevinden alınmıştır. Bu tablonun asıl sorumlusu ve nedenlerini araştırıp bulmak, boynumuzun borcudur. Bu hem siyaset ahlakına hem de refahı için siyaset yaptığımız aziz milletimize karşı, ertelenemez görevimizdir."
 


Kocamaz cumhur ittifakı adayı Tuna’yı suçladı

İYİ Parti’den adaylık başvurusu yapılamayan Burhanettin Kocamaz da olaya Twitter üzerinden tepki gösterdi. Kocamaz’ın hedefinde hem cumhur ittifakı adayı MHP’li Hamit Tuna hem de görevden alınan Servet Koca vardı.
 



Burhanettin Kocamaz parti içinden vurulduklarını savunarak “Biz bitti demeden bu mücadele bitmez” ifadesini kullandı. Kocamaz “Mutlaka bir yol bulacak ve Mersin’i entrikalar ve ayak oyunlarıyla birilerine teslim etmeyeceğiz” dedi.
 



Servet Koca: Teslim saatini 17.30 sanıyordum

Başvuru evrakının 17’den sonra teslim eden Servet Koca’nın kendini “Adayların evrakını teslim etme saatini 17.30 sanıyordum. Bu yüzden 17.26’da teslim ettim” diye savunduğu öğrenildi.

MHP’den suçlamalara yanıt

MHP’den suçlamalara yanıt geldi. A Haber’e konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Burhanettin Kocamaz’ın adaylık dosyasının geç verilmesini “Zillet ittifakının örtülü bir aday çekme operasyonu” olarak değerlendirdi.

CHP ve İYİ Parti 31 Mart seçimlerine Mersin’de ayrı adaylarla girme kararı almıştı. İYİ Parti, MHP’den ayrılan Burhanettin Kocamaz’ı, CHP ise Vahap Seçer’i aday göstermişti. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU