Moda ikonu Karl Lagerfeld hayatını kaybetti

85 yaşında yaşamını yitiren Karl Lagerfeld’in ölüm sebebi henüz açıklanmadı

Fotoğraf: The Independent 

Moda ikonu Karl Lagerfeld 85 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm haberi Chanel tarafından doğrulandı.

Chanel ve Fendi markalarının kreatif direktörü Lagerfeld’in Paris’te yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Lagerfeld’in, Chanel’in Ocak ayındaki defilesine katılmaması üzerine sağlık durumuyla ilgili bazı spekülasyonlar ortaya çıkmıştı. Önceki yıllarda Lagerfeld, defilenin sonunda podyuma çıkıp yürüme geleneğini devam ettiriyordu.

Lagerfeld’in ölüm haberinin ardından Donatella Versace, Henry Holland ve Caroline Rush gibi moda sektörünün ünlü isimleri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi.

 

 

Moda endüstrisinin en başarılı ve tanınan figürlerinden biri olarak bilinen Karl Lagerfeld’in sektörde neredeyse 70 yıllık bir tecrübesi buluyordu. Genellikle siyah takım elbise, güneş gözlükleri ve arkasından topladığı beyaz saçları ile kendine özgü görünümüyle ünlü Karl Lagerfeld’in Chanel macerası, 1983 yılında bu markanın sanat yönetmenliği görevini üstlenmesiyle başlamıştı. Chanel markası onun liderliğinde Kristen Stewart, Keira Knightly ve Lily-Rose Depp gibi ünlü isimlerle birlikte anıldı.   

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

 

1933 yılında Almanya’nın Hamburg kentinde doğup büyüyen Karl Lagerfeld, 1952 yılında Paris’e taşındı ve burada izlediği bir Christian Dior defilesinin ardından moda sektöründe bir kariyer planlamaya başladı. Bir yün ceket çizimiyle kazandığı bir yarışmanın ardından Balmain markasına adını veren tasarımcı Pierre Balmain için tasarım asistanlığı görevini üstlendi. Ardından Fransız tasarımcı Jean Patou için özel tasarım koleksiyonlar üzerinde çalışmaya başlayan Lagerfeld, 1964 yılında Chloe markası için freelance olarak çalıştı ve sonraki yıl Fendi’nin kreatif direktörlüğünü üstlendi. Ancak Karl Lagerfeld’ı ikon statüsüne taşıyan ise Chanel için çalışmaya başlaması oldu.   

Karl Lagerfeld Paris’te kedisi Choupette ile birlikte yaşıyordu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 


https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

 

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU