47 ülkede mağazası, onbinlerce çalışanı var... LC Waikiki'de koronavirüs salgını sonrası neler yaşanıyor?

Salgın yüzünden hiçbir satış yapamayan şirket, bütün çalışanlarının nisan ve mayıs aylarındaki maaşının eksiksiz yatacağını bildirdi

Fotoğraf: AA

Koronavirüs salgını sebebiyle ilaç, biyoteknoloji, parekende, kâğıt ve güvenlik hariç ekonomiyi ayakta tutan birçok sektör durgunluk yaşıyor.

Dünyada devletlerin desteğiyle ayakta kalmaya çalışan sektörlerin dışında, ekonomik krizlerin ilk olarak vurduğu iş alanlarının başında gelen ve binlerce çalışanı barındıran tekstil de büyük sıkıntı içerisinde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’de bu sektörün en önemli yüzlerinden birisi de LC Waikiki. 47 ülkede bin 4 mağazası bulunan ünlü markanın önemli bir kısmı Türkiye’de olmak üzere dünya çapında en az 48 bin çalışanı bulunuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren genel merkezde bulunan çalışanlarını “home office”e yönlendiren, önlemlerine bir süre sonra mağazaları ve çevrimiçi satışları kapatarak devam ettiren markanın çalışanlarına yapacağı ödemeler konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusuydu. 

Şirket, dün yaptığı bir duyuru ile nisan ve mayıs aylarında çalışanlarına eksiksiz bir şekilde maaşlarını ödeyeceklerini duyurdu.

Notta şirketin Kısa Çalışma Ödeneği destek programına da başvuracağı ifade edildi.

Şirketin CEO’su Mustafa Küçük notunda “Hepimizin için alışılmışın dışında zorlu zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde hepinize öncelikle sağlık diliyor, her şeye kaldığımız yerden devam edeceğimiz günlerin hayırlısı ile gelmesi için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

eSSPQmzlu0WogNwnlzmCLA.jpg
Fotoğraf: Twitter


Şirket ayrıca yaklaşık 5 bin kişilik genel merkez çalışanlarının evden çalışma sürelerini de uzattı. Mağazalar ise tedbirler kapsamında hâlâ kapalı. 

LC Waikiki, Kovid-19’un salgının başladığı günlerden sonra tedarikçilerinin ödemelerini yapabilmek için depo faaliyetlerini minimuma indirdiğini; engelli, hamile ve risk grubunda bulunan kişileri 1 Nisan 2019’a kadar idari izinli sayacağını duyurmuştu.

Maske hibesi

Öte yandan şirketin virüs salgını sebebiyle 3 milyon maske yaptığı, bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı’na hibe edileceği öğrenildi.

 

Mustafa Küçük, yıllar boyu sıralaması değişse de Türkiye’nin en zenginleri listesinin ilk 10’unda bulunuyor. Medya ile ilişkilerini sınırlı tutan Küçük’ün serveti Forbes dergisinin aktardığına göre 2020 yılında 1.80 milyar dolar olarak gerçekleşecekti. Forbes, Küçük’ün 2019’undaki servetini 1.20 milyar dolar açıklamıştı.  

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU