Diyarbakır’da esnaf, siftah yapmadan kepenk kapatınca AVM önüne tezgah açtı: Devlet bize kira yardımı yapsın

Koronavirüs salgınına karşı Diyarbakır’daki dört AVM'den ikisi kapatılırken, ziyaretçilere açık olan Ncity AVM'deki mağazalar çareyi caddeye tezgah açmakta buldu. Esnaf, “Perişan vaziyetteyiz.En azından kiralarımız karşılanabilir” dedi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Dünya genelinde kontrol edilemeyen noktaya gelen koronavirüs nedeniyle, evlerinde izole edilen insan sayısı her geçen gün artıyor.

Uzmanlar, koronavirüs pandemisinden korunmamanın en önemli yolunun gerekmedikçe evden çıkmamak olduğunu belirtiyor.

65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı uygulanırken, insanlara ise tedbir amaçlı "Evde kal" çağrıları yapılıyor.

Sosyal hayatı derinden etkileyen salgın nedeniyle birçok şirket personeline evden çalışma imkanı getirirken, bazı firmalar da personelinin ve müşterilerinin sağlığını korumak için kepenklerini kapattı.
 

6.jpg
"Evde kal" çağrılarına rağmen Diyarbakır'da zaman zaman sokakta insanların varlığı dikkat çekiyor / Fotoğraf: Independent Türkçe


Diyarbakır'daki Güneydoğu'nun en büyük AVM'si olan Ceylan-Karavil ile Ninova Park AVM kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Kentteki açık iki AVM'den biri olan Ncity'deki 15 mağaza, iflas etmemek için çareyi AVM binası önünde tezgah açmakta buldu. 
 

5.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


"Devlet bize kira yardımı yapsın"

Independent Türkçe'ye konuşan esnaf Bülent Yakışıklı, virüs nedeniyle iş yapamaz noktaya geldiğini ifade ederek, devletten kendilerine kira yardımı yapılmasını istedi.

Yakışıklı, "Perişan vaziyetteyiz.En azından kiralarımız karşılanabilir, kredileriniz ötelenebilir. AVM'deki esnaflar olarak çareyi tezgah açmakta bulduk. AVM'ye zaten kimsenin geldiği yok. İki gün boyunca siftah yapmadan kapattık" dedi. ;
 

Bülent Yakışıklı.jpg
Bülent Yakışıklı / Fotoğraf: Independent Türkçe


"İki işçim vardı, çıkarmak durumunda kaldım" diyen Yakışklı, şöyle konuştu:

Ürün fiyatlarını yarı yarıya indirmemize rağmen pazarlık yapıyor millet. Virüsle mücadele eden ülkeler ensafı için bir takım düzenlemeler yaptı. Bizim de talebimiz kira ve kredilerin ötelenmesi konusundadır. Ben aylık 4 bin TL kira ödüyorum ama şu an ödeyemez durumdayım.

 

3.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​


"Gidişatımız iyi değil"

Mağazasında siftah yapamadığı için kepenk kapatıp, AVM önünde tezgah açan bir diğer esnaf ise Mehmet Sönmez.
 

Mehmet Sönmez.jpg
Mehmet Sönmez / Fotoğraf: Independent Türkçe


Sönmez, koronavirüs sebebiyle iş yapamaz duruma geldiklerini anlattı:

Esnaflar olarak iş yapamaz durumdayız. İki gün önce tezgah açmaya başladık. En azından AVM'ye müşteri çekebiliriz veya kiramızı çıkarırız diye bu yolu seçtik. Ürünleri dışarı çıkarmamıza rağmen iş yok. Esnaflar olarak gidişatımız iyi değil. Devlet bize kira yardımı yaparsa iyi olur.

 

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU