Birleşik Krallık'ta itfaiyeciler test önceliği istiyor: Koronavirüs yüzünden sayıları "tehlikeli oranda" düştü

The Independent Özel haber: Sendika genel sekreteri, 'Yangınlar ve virüsle ilişkili olmayan diğer acil durumlar bu krizin yatışmasını beklemeyecek' dedi

(Pikrepo)

Sendika liderleri, yüzlerce çalışanın kendini tecrit etmeye zorlanmasıyla birlikte hızla personel sayısının "tehlikeli biçimde düşük düzeylere" inmesini engellemek için itfaiyecilere koronavirüs testi uygulanması çağrısında bulundu.

Birleşik Krallık (BK) İtfaiyeciler Sendikası (FBU); Sağlık Bakanı Matt Hancock ve Güvenlik Bakanı James Brokenshire'a yazdı ve itfaiyecilerin kendilerini gereksiz yere tecrit ettiği durumda halkı koruma kabiliyetlerinin azalacağına dair endişelerini dile getirdi.

BK Başbakanı Boris Johnson, yapılan koronavirüs testlerinin günde 5 bin teste denk gelen mevcut seviyesini artıracağına söz vermişti. Ancak yönetim şu anda sağlık hizmetinin çökmesini engellemek için tüm Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanlarını test etmenin yükünü kaldırmaya çalışıyor.

Sadece hastanedekiler koronavirüs için rutin olarak test ediliyor. Çünkü sağlık çalışanlarının da farkında olmadan virüsü yayabileceğinden endişeleniliyor.

Bir milyondan fazla kişi, enfekte olup olmadıkları anlaşılana kadar işten uzak durması gereken sağlık uzmanlarına toplu test uygulanması çağrısı yapan bir dilekçeyi imzaladı.

FBU'nun genel sekreteri Matt Wrack, NHS çalışanlarının öncelikli olması gerektiğini ancak ciddi personel eksikliklerinin önüne geçmek için tüm acil durum hizmeti çalışanlarına test yapmayı değerlendirmeleri konusunda bakanlıklara çağrı yaptıklarını ifade etti.

Sendikaya göre Londra İtfaiyesi'nin tüm çalışanların yüzde 5'ine denk gelen en az 280 personeli tecrit halindeyken, West Midlands İtfaiyesi'nin 105 çalışanı (yüzde 5,5) da kendini tecrit etmiş durumda.

İskoç İtfaiye ve Kurtarma Hizmeti'nin itfaiyecilerinin yüzde 3,75'i görev dışı, Essex İtfaiye ve Kurtarma Hizmeti'nin yüzde 4'ü, yani 61 çalışanı da tecritte bulunuyor.

İtfaiyeler zaten, 2010'daki sayısından 11 bin 500 daha az itfaiyeciyle hizmet veriyor.

The Independent'a konuşan Wrack şunları söyledi: "Bu ulusal kriz zamanında, her acil durum çalışanı önemli bir rol oynuyor.

NHS aşikar bir öncelik. Ancak herhangi bir test sisteminin kilit önemdeki tüm kamu hizmetlerini hedeflemesi gerek.

Uygun testler yapılmadan, mevcut yangın söndürme ve arama kurtarma personelinin sayısı tehlikeli derecede düşük seviyelere inebilir. Yangınlar ve virüsle ilişkili olmayan diğer acil durumlar bu krizin yatışmasını beklemeyecek ve bakanlıklar bunu dikkatlice değerlendirmeli.

Yangın söndürme ve kontrol çalışanlarına, tıpkı NHS'teki meslektaşları gibi, testlerde ve (geldiğinde) aşılamada öncelik sağlanması, kamu güvenliği için yaşamsal önemde.

Üyelerimizin virüse maruziyetini sınırlamak için önlemleri sonuna kadar alıyoruz ancak toplumla bazı etkileşimlerden kaçınmak mümkün değil ve bakanlıkların bu riski yönetmesi gerekiyor.

İtfaiyecilere toplumla zorunlu olmayan tüm etkileşimleri durdurmaları emri verildi ancak çalışanlar acil durumlarda insanlarla temas etmeyi sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sendika yöneticileri aynı zamanda, tek bir odadan 5 milyon kişiye varan alanların sorumluluğunu üstlenen kontrol odası çalışanları için de kaygılı. Çalışanlardan birine virüs bulaşması bir bölgenin bütünü için acil çağrı altyapısını tehlikeye atabilir.

BK'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 233'e ulaşırken, 41 yaşındaki bir hastanın, salgının başlamasından bu yana ülkenin en genç kurbanı olduğu düşünülüyor.

NHS İngiltere'ye göre, cumartesi günü İngiltere'de öldüğü duyurulan 53 hastanın hepsi başka bir sağlık sorununa daha sahipti ve en yaşlısı 94 yaşındaydı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU