İYİ Parti vazgeçti, İdris Naim Şahin Ordu’dan aday gösterilmeyecek

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu Şahin'den vazgeçilme nedenini yazılı açıklamayla duyurdu

İdris Naim Şahin / Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu’dan aday gösterilip gösterilmeyeceği söylemlerine noktayı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun yazılı açıklaması koydu. Dervişoğlu, İdris Naim Şahin'e çeşitli ziyaretlerde bulunulduğunu, Şahin'in kendilerini son derece nazik bir şekilde karşıladığını ve bu konuda görüşlerini paylaştığını ama zaman darlığının adaylığı mümkün kılmadığını söyledi. 

"Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Belirtmek isterim ki Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibarıyla olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı.” 

31 Mart yerel seçimi için işbirliğine giden CHP ve İYİ Parti’de Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı uzun zaman gündem oldu. Ortak adaylık için en çok üzerinde durulan isim eski AK Parti Milletvekili ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin idi. CHP tabanından tepki gelince Ordu ortaklık kapsamında tutulmadı. Şahin’in adı bu kez sadece İYİ Parti adayı olarak konuşulmaya devam etti. Adaylık ihtimali İYİ Parti’de de tartışmalara neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İdris Naim Şahin kimdir?

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan İdris Naim Şahin 3 Kasım Genel Seçimleri’nden sonraki seçimde de seçilerek 22. ve 23. Dönem İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2011 seçimlerinde 24. Dönem Ordu milletvekili oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan 61. Hükümet’te İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 24 Ocak 2013'teki kabine revizyonunda yerini Muammer Güler’e bıraktı.17 - 25 Aralık sürecinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilliğinden istifa etti. Gerekçe olarak; "Emniyet ve yargı  personeline yapılan uygulamalar, değerlendirmeler akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla izah olunamamaktadır. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum." dedi. İdris Naim Şahin 19 Kasım 2014 tarihinde Millet ve Adalet Partisi’ni kurdu. Partinin ideolojisini ise “milliyetçilik” ve “muhafazakârlık” olarak belirledi.
 

DAHA FAZLA HABER OKU