Vatikan Büyükelçisi Göktaş, koronavirüs hastasının videosunu paylaştı: “Gözlerime, bedenime iyi bakın”

43 yaşındaki koronavirüs hastası Daniela De Rosa, hastaneden yaşadıklarını anlattı

Fotoğraf: Twitter / lutfullahgoktas

Dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konanların sayısı 200 bine yaklaştı.

Ülkeler, salgının yayılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirler almaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve Vatikan Büyükelçisi Lutfullah Göktaş, “Koronavirüs hastası Daniela De Rosa (43), yoğun bakım sürecinin ardından tecrit odasında tutuluyor. Konuşabilecek hale gelince kaydettiği bu videoda, durumun vehametini anlamamakta direnenlere sesleniyor” notuyla bir video paylaştı.

Videodaki kadın hasta Rosa, “Tehlikenin boyutunu anlayanlar çok az” diyerek, “Olabildiğince çok insan halimi görsün istiyorum”  ifadesini kullanıyor.

“Gözlerime, bedenime iyi bakın” diyen Rosa videoyla dünyaya şöyle sesleniyor:

“Pik noktası Pazar günü”

Göktaş, bıugün yaptığı bir başka paylaşımda ise “Koronavirüs’te ölüm ve vaka sayılarının her gün arttığı İtalya önümüzdeki Pazar’ın pik noktası olmasını umuyor” dedi.  

“O da seferberlikte gevşeme olmamasına, toplumsal duyarlılığın korunmasına bağlı” diyen Göktaş, “Bu salgına set çekmenin yolu sıkı önlemler almaktan ve temastan uzak durmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

İtalya’da son durum ne?

İtalya'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 345 kişi artarak 2 bin 503’e yükseldi.

Ülkede, 21 Şubat’ta patlak veren Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu başkent Roma’da günlük düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Borrelli, ülkede mevcut Kovid-19 vaka sayısının 26 bin 62’ye çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının 31 bin 506 olduğunu bildirdi.

Genel Müdür Borrelli, ölenlerin sayısının düne göre 345 kişi daha arttığını ve toplam sayının 2 bin 503’e yükseldiğini belirtti.

Borrelli, dün 2 bin 749 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 192 artarak 2 bin 941’e ulaştığını duyurdu.

Borrelli’nin açıkladığı ölü sayısı, ülkede 4 haftadır Kovid-19 salgını nedeniyle devam eden acil durumda duyurduğu en yüksek ölümün görüldüğü 3. gün oldu. Daha önce 15 Mart’ta 368, 16 Mart’ta 349 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU