Koronavirüs teşhisi konan Tom Hanks son sağlık durumunu paylaştı

Hollywood yıldızı, eşi Rita Wilson'la birlikte "önümüzdeki 10 gün" boyunca karantinada kalacak

Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, 19 Ocak’ta Los Angeles’ta düzenlenen Ekran Oyuncuları Derneği (Screen Actors Guild-SAG) Ödülleri’nde kameralara böyle poz vermişti (Reuters)

“Önümüzdeki 10 gün” boyunca eşi Rita Wilson’la birlikte Avustralya’da tecritte kalacak olan Tom Hanks, koronavirüs teşhisiyle ilgili son durumu paylaştı.

Yaptırdıkları testin pozitif çıkmasından günler sonra, Hanks “yardımcıları”na teşekkür etti ve pandeminin etkisi küresel çapta yoğunlaşırken dünyaya “Dikkatli olun” çağrısında bulundu.

Hanks yazılı açıklamasında şu ifadeyi kullandı:

Yardımcılara teşekkürler. Kendimize ve birbirimize iyi bakalım. Hanx.

Aktörün paylaştığı tecrit fotoğrafında, oyuncak kanguru ve koalanın yanı sıra Avustralyalıların ezmesi Vegemite’ın sürülü olduğu kızarmış ekmek dilimi de yer alıyor.

Hanks sözlerine şu ifadeleri de ekledi:

Queensland Sağlık departmanı için çalışan doktorlara ve sağlık uzmanlarına, bize verdikleri kocaman destek ve daha da önemlisi şirketimizin ve toplumun sağlığını nasıl önceleyebileceğimizi anlatan çok açık talimatlar verdikleri için büyük bir teşekkür göndermeliyim.
Şahsen önümüzdeki 10 gün boyunca tecritteyim fakat ailemin ve kendimin sağlıklı ve iyi olduğunu sizlere bildirmek istedim. Sizi gelişmelerden haberdar edeceğiz.

Hanks, Baz Luhrmann’ın Elvis Presley hakkındaki, henüz ismi konmamış biyografi filminin çekimi için Avustralya'da. Austin Butler’ın karşısında, şarkıcının menajeri Colonel (Albay) Tom Parker’ı oynayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump’ın “ulusal acil durum” ilan etmesi ve hem İtalya, hem de İspanya’nın tecrit kararı almalarının ardından, bu filmin de yapımı Hollywood’daki bütün diğer filmler gibi durduruldu.

Hanks, “Bütün prodüksiyonun bu komutlara harfiyen uyduğunu söylemekten de büyük gurur duyuyorum” dedi.

Hanks, koronavirüs teşhisi konulan en yüksek profilli isim. Diğer ünlü isimler arasında Arsenal’in teknik direktörü Mikel Arteta ve Chelseali futbolcu Callum Hudson-Odoi var.

Dünyada koronavirüs durumu şiddetini artırırken, pek çok kişi birçok şeyi doğru tahmin etmiş gibi gözüken TV programlarını ve kitapları işaret ediyor.

Görünüşte koronavirüs salgınını öngördüğü için kısa bir süre önce manşetlerde yer alan bir kitap Dean Koontz'un yazdığı Eyes of Darkness (Karanlığın Gözleri) olurken, 2008’de yayımlanan bir diğer kitap da bir hastalığın "2020 civarında" dünyaya yayılabileceğini belirttiği için meşhur oldu.

Ayrıca küresel salgını doğru şekilde tasvir ettiği için Simpsonlar’a (Simpsons) dikkat çekildi ve Britanya komedisi Emret Bakanım’dan (Yes Minister) alınan bir görüntü, Britanya hükümetinin tepkisini yansıttığı için viral oldu.

Bu arada 2011 yapımı virüs gerilim filmi Salgın (Contagion), küresel pandemiyle birlikte internette en çok izlenen filmlerden biri haline geldi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU