Karantinadakilerin yalnızlıkla mücadelesi için yeni bir sohbet uygulaması geliştirildi

Uygulamanın yaratıcılarından biri şöyle diyor: "Rastgele ve kendiliğinden kurulan iletişim, bireylerin akıl sağlığını korumasına katkı sağlıyor"

(Pikrepo)

Koronavirüs salgını devam ederken, yeni bir cep telefonu uygulaması kendini karantinaya alan ya da izole eden bireylerin yalnızlıkla mücadele etmesini hedefliyor.

QuarantineChat isimli sesli görüşme hizmeti kullanıcılara evlerinde izole olan dünya çapındaki diğer kişilerle telefon numaraları gerekmeden görüşme imkanı tanıyor.

Artnet'e konuşan uygulamanın yaratıcıları sanatçı Danielle Baskin ve Max Hawkins, rastgele insanlarla telefon konuşmaları yapma fikrini geçen yıl bulduklarını ve sonrasında da QuarantineChat hizmetini başlattıklarını söyledi.

Uygulamayı kullanmak isteyen bireyler, dünya çapında koronavirüsün etkileriyle başa çıkmaya çalışan diğer insanlara bağlanmadan önce, sadece Dialup isimli "sizi bağlantı kurmak istediğiniz insanlarla rastlantısal olarak bağlayan sesli görüşme uygulamasını" indiriyor.

Telefonları çaldığında kullanıcılar, başka bireylerle bire bir, rastgele biçimde eşleştiriliyor ve ardından görüşme yapmaya başlayabiliyor.

Business Insider'a konuşan ve hizmetin yalnızca karantina altında olanlara yönelik olduğunu belirten Baskin ve Hawkins şunları ekledi:

Gelecek ay binlerce insanın tüm dünyada tek başına içeride tıkılı kaldığı yeni gerçekliğe tılsım ve tesadüf getiriyor.

Baskin ve Hawkins, yalnızlıkla mücadele etmenin yanı sıra uygulamanın evlerini terk edemeyen ve belki de bunun sonucunda stres olan kişilerin zihin sağlığı için de faydalı olacağına inanıyor.

Baskin, Artnet'e, "Rastgele ve kendiliğinden kurulan iletişim, bireylerin akıl sağlığını korumasına katkı sağlıyor" dedi ve kişilere "keyifli anlar" yaşatması umuduyla uygulamaya asansör müziği gibi incelikli mizahi ayrıntılar da eklediklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uygulamanın yaratıcılarına göre, uygulamayı şu anda yaklaşık 70 kişi kullanıyor ama 20 bin kişiye kadar hizmet verebiliyor.

Yeni sesli arama hizmeti, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) koronavirüs salgını sonucunda zihin sağlığı sorunları yaşayan kişilere yardım etmeyi hedefleyen yeni bir kılavız yayımlamasıyla aynı anda geldi.

Kuruluşa göre izole halde olanların toplumla "iletişim halinde kalması ve sosyal ağlarıyla iletişimini koruması" gerekiyor.

Kılavuzda şu ifadeler yer aldı:

İzole edildiğiniz zaman bile mümkün olduğunca kendi kişisel günlük rutinlerinizi korumaya ya da yeni rutinler oluşturmaya çalışın.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU