"Böcekler Gezegeni" kitapseverlerle buluşuyor

Kitabı, Norveç Yaşam Bilimleri Üniversitesi (NMBU) koruma biyolojisi profesörü ve Norveç Doğa Araştırmaları Enstitüsü (NINA) bilim danışmanı Anne Sverdrup-Thygeson kaleme aldı

(Pixabay)

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Böcekler Gezegeni” isimli kitap raflardaki yerini aldı.

1584102490_B__cekler_Gezegeni.png
(Koç Üniversitesi Yayınları)

 

Norveç Yaşam Bilimleri Üniversitesi (NMBU) koruma biyolojisi profesörü ve Norveç Doğa Araştırmaları Enstitüsü (NINA) bilim danışmanı Anne Sverdrup-Thygeson tarafından kaleme alınan kitabı, Dilek Başak Türkçeye kazandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitapta böceklerin gezegeninin değiştiği, ekosistemin dengesinin son yüzyılda daha önce insanlık tarihinde görülmemiş bir hızda bozulduğu anlatılıyor.

Yeryüzünün tatlı su kaynaklarının giderek daha fazla tüketilmesinden, plastik atıklardan ve büyük miktarda kimyasalın doğaya bırakılmasından bahseden yazar, tüm bunların böcekleri de etkilediğini ve böcekleri etkileyen her şeyin bizi de etkilediğini dile getiriyor.

Böcek türlerinin sayısındaki azalmanın ekosistemde çok büyük sonuçlara yol açacağını ifade eden Anne Sverdrup-Thygeson, bu küçük dostlarımızı yakından tanımamız ve onlara daha fazla özen göstermemizde fayda olduğunu belirtiyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU