Lübnanlı papaz özel uçak kaldırıp koronavirüse karşı ülkesini havadan kutsadı

Maruni Kilisesi papazı, Ortadoğu’daki ölümcül virüs nedeniyle “Tanrı’ya yalvarmak için” göklere çıktı

Maruni Kilisesi’nin papazı Mecdi Allavi, İsa'nin bedenini temsil eden objeyi (Ostensorio) eline alarak hafta sonu Beyrut ve Lübnan’ın diğer bölgelerinin üzerinde uçtu (AFP)

Hıristiyan Maruni Kilisesi’nin papazı, koronavirüs salgınıyla mücadele eden Lübnan’ı yukarıdan kutsamak ve korumak için özel uçak tuttu.

Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili, kronik rahatsızlığı bulunan 56 yaşındaki bir erkeğin karantina altında tutulduğu Beyrut’ta ölmesinin ardından, Lübnan’da koronavirüs kaynaklı ilk ölümün kayıtlara geçtiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son günlerde toplam vaka sayısı artarken, Lübnan hükümeti virüsün yoğun olarak görüldüğü merkezlerden ülkede ikamet etmeyenler için yapılan uçuşları durdurdu, okulları kapattı ve umumi toplantılara karşı uyarıda bulundu.

Hıristiyan Maruni Kilisesi papazı Mecdi Allavi, Kovid-19’dan “Lübnan’ı koruması için Tanrı’ya yalvarmak” amacıyla hafta sonu göklere çıktı.

Allavi’nin uçuşu “ülkeyi kutsaması, vatanı koruması ve koronavirüs bulaşanları iyileştirmesi” için planlandı.

Eline de İsa'nin bedenini temsil eden objeyi (Ostensorio) alan Allavi’nin ülkeyi kutsamak için Beyrut ve diğer bölgelerin üzerinde yaklaşık iki saat uçtuğu söyleniyor.


Lübnan’da nispeten daha az vaka (salı sabahı itibarıyla sadece 41) görülmesine rağmen, sağlık yetkilileri ülkenin büyük bir salgınla başa çıkmaya yeterince hazır olmadığı uyarısında bulundu.

Lübnan hükümeti, ekonomik krizin felce uğrattığı ülkenin, tarihinde ilk kez eurobond borcunu ödeyemeyeceğini salı günü belirtti.

Başbakan Hassan Diyab, borçlarının “Lübnan’ın taşıyabileceğinden daha büyük” hale gelmesinden dolayı, pazartesi karşılanması gereken 1,2 milyar dolarlık (yaklaşık 7,3 milyar TL) tahvil senedi ödemesini yapamayacaklarını söyledi.

Sağlık yetkilileri, eğer virüs geniş ölçüde yayılırsa, finansal krizin Lübnan’ın salgını yönetmesini tehdit edebileceği uyarısında bulundu.
 


Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, virüsün zaten yayıldığı uyarısında bulunarak, vatandaşlardan panik yapmadan önlem almalarını istedi.

Ortadoğu’da koronavirüs endişesi, hükümetin rakamlarına göre yaklaşık 300 kişinin öldüğü ve toplam 8 binden fazla vakanın kaydedildiği İran’daki durumla arttı.

Lübnan’daki vakaların çoğu, Ortadoğu’daki salgının merkez üssü olan İran’la bağlantılı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU