2 yaşındaki Suriyeli mültecinin göç yolundaki hayat yükü

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, ülkelerinde iltica başvuruları kabul edilen mültecilere mali yardımı keseceklerini duyurdu

Türkiye'den Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere yönelik sınır kapılarının açılacağı haberlerinin ardından binlerce mültecinin Edirne’deki hareketliliği sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye İdlib'den ailesi ile göç yolculuğuna çıkan minik mülteci Necla, annesinin yanında düşe kalka bebek bezini taşımaya çalıştı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre Pazarkule-Kastanies sınır kapısındaki tampon bölgede, annesi ile birlikte aldıkları bebek bezlerini, biber gazı ve silah sesleri arasında düşe kalka yürüyerek kendi yükünü taşımaya çalışan 2 yaşındaki Suriyeli minik Necla'nın görüntüsü dikkat çekti.
 

Midilli'de göçmenlerin bulunduğu yer ateşe verildi iddiası

Sosyal medyada paylaşılan bir başka görüntüde ize Midilli’de göçmenlerin konakladığı yerlerin ateşe verildiği görüldü.
 


Görüntüleri, göçmenlerin konakladığı ‘One Family Happy' isimli sivil toplum merkezinden yansıdığı belirtildi.

Aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen eylem hakkında yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Plastik mermi iddiası

Yunanistan sınırındaki Pazarkule’de olaylar sürüyor.

Türkiye tarafından Meriç Nehri’ni geçerek Yunanistan’a girmeye çalışan mültecilere zaman zaman gerçek mermilerle müdahale ediliği öne sürüldü. 
 

20200308_2_41245703_52884180.jpg
Fotoğraf: AA


Sınırda Yunanistan tarafından gelen plastik mermiyle yaralanan sığınmacının boynundan çıkarılan plastik mermiye saplanması için tel yerleştirildiği iddia edildi.

Yunan makamlar gerçek mermi kullanıldığı haberlerini yalanladı.

Yunanistan mülteci yardımlarını kesecek

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, ülkelerinde iltica başvuruları kabul edilen mültecilere mali yardımı keseceklerini duyurdu.

Mitarakis, bu karar ile Yunanistan'a geçmen isteyen göçmenleri vazgeçirmeyi hedeflediklerini söyleyip şunları kaydetti:

İltica hakkı tanınanlar için konaklama ve yardımlar bir ay içinde kesintiye uğrayacak. O andan itibaren, hayatlarını kazanmak için çalışmak zorundalar. Bu karar, ülkemizi göç akışları için daha az çekici bir yer haline getirecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU