Koronavirüs nedeniyle Çin'den alınan Okçuluk Dünya Kupası, Türkiye'nin başvurusu üzerine Antalya'da yapılacak

Koronavirüs salgını, Çin'deki spor organizasyonlarını etkilemeye devam ediyor. Ülkede yapılması planlanan Okçuluk Dünya Kupası'nın, Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun başvuru üzerine Antalya'da yapılmasına karar verildi

Fotoğraf: AA

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarını da etkilemeye devam ediyor. Daha önce Çin'de yapılması planlanan ancak salgın hastalık nedeniyle iptal edilen Okçuluk Dünya Kupası'nın 2. ayağı, Türkiye'nin başvurusuyla Antalya'da düzenlenek. 

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı'nda yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının Çin'deki birçok organizasyonu sıkıntıya soktuğunu bildirdi.

Bu durumu değerlendiren Dünya Okçuluk Federasyonu'nun, 4-14 Mayıs'ta Şanghay'da yapılacak Dünya Kupası ikinci ayak yarışmalarını erteleme kararı aldığına değinen Ergin, "Hemen arkasından biz de federasyona bu yarışmayı ülkemizde, Antalya'daki 100. yıl okçuluk tesislerinde ev sahipliği yapabileceğimizi bildirdik. Dünya Okçuluk Federasyonu da yaptığı değerlendirme sonucunda oy birliğiyle bu yarışmayı ülkemize verdi" diye konuştu.

Dünya kupası ikinci ayak yarışlarının Çin yerine, 11-17 Mayıs'ta Antalya'da düzenleneceğini belirten Ergin, "Kupanın ikinci ayak yarışmalarının Türkiye'ye verilmesi, bu kadar büyük bir organizasyonu en hızlı ve doğru şekilde düzenleyebilecek ülkenin Türkiye olduğunu gösterdi" dedi.

Tüm hazırlıkları 1,5 ay içinde tamamlayacaklarını aktaran Ergin, organizasyona yaklaşık 65 ülkenin katılmasını beklediklerini belirtti.

Koronavirüs birçok organizasyonu etkiledi

Yeni tip koronavirüs salgını, dünyanın birçok ülkesindeki ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına engel oldu.

Başta Çin olmak üzere birçok ülkede futbol, basketbol, motorsporları, atletizm, yüzme, golf gibi birçok etkinlik iptal edildi ya da ertelendi.

 

uefa main.jpg
Fotoğraf: AA

 

UEFA yeni bir takvim çalışması başlattı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maçların ertelenme olasılığına karşı yeni bir takvim çalışması başlattığını duyurdu. 

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da sona eren 44. UEFA Kongresi'nde konuşan kurumun genel sekreteri Theodore Theodoridis, Avrupa'da hızla yayılan salgın nedeniyle futbol organizasyonlarının ertelenmesi olasılığı göz önüne alınarak, yeni bir takvim üzerinde çalışacak bir grup kurulduğunu belirtti.

Toplantıya katılan FIFA Başkanı Gianni Infantino ise salgının yayılmasını önlemek amacıyla yetkililerle birçok ortak çalışma yürüttüklerini ve panik yapılmaması gerektiğini söyledi.

 

İtalya- AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Avrupa'da en çok İtalya etkilendi

Avrupa Kıtası'nda koronavirüs salgınından en çok İtalya etkilendi.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) Yönetimi, salgının önlenmesi amacıyla lig maçlarının tamamının seyircisiz oynanacağını açıklarken, İtalya Kupası yarı final maçlarını ileri bir tarihe erteledi.

Öte yandan İsviçre Futbol Federasyonu, koronavirüs salgını gerekçesiyle 1. ve 2. Lig maçlarını 23 Mart'a ertelendiğini duyurdu.

Salgının etkisini en çok gösterdiği ülkelerin başında gelen İran'da ise 1., 2. ve 3. lig maçları dahil olmak üzere tüm spor organizasyonları 20 Mart'a kadar durduruldu.

 

salon atletizm main.jpg
Fotoğraf: AA


 
Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 2021'e ertelendi

Dünya Atletizm Birliği, 13-15 Mart'ta Çin'in Nanjing kentinde düzenlenmesi planlanan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ülkedeki koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Çin'deki koronavirüs salgınının endişe verici düzeyde olması gerekçesiyle Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın Mart 2021'e ertelendiği duyuruldu. 

 

Alp Disiplini - AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Erkekler Alp Disiplini Dünya Kupası

Çin'in başkenti Pekin, 2022 yılında düzenlenecek Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. 

Organizasyon komitesinin olimpiyat provası olarak gördüğü Erkekler Alp Disiplini Dünya Kupası, ülkedeki koronavirüs salgını gerekçesiyle iptal edildi. 

Erkekler Alp Disiplini Dünya Kupası Avusturya'nın Saalbach-Hinterglemm kentinde 13-14 Şubat'ta düzenlendi.

 

Bisiklet yarışı - Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Boks, golf, dalış, badminton, tenis, bisiklet yarışı 

Koronavirüs salgını hemen hemen her spor branşında iptal ya da ertelemelere neden oldu.

Boksta olimpiyat elemeleri Çin'de 3-14 Şubat yerine, Ürdün'de 3-11 Mart'ta düzenlenecek.

Hainan Bisiklet Turu 23 Şubat-1 Mart tarihlerinde Çin'in Hainan Adası'nda düzenlenecekti. Uluslararası Bisiklet Birliği turu ileri bir tarihe erteledi.

 

Golf-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

5-8 Mart'ta yine Hainan Adası'nda Kadınlar Profesyonel Golf Birliği (LPGA) tarafından düzenlenen Blue Bay golf turnuvası iptal edildi.

Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından 7-9 Mart'ta düzenlenmesi planlanan Dünya Dalış Serisi'nin Pekin ayağının da iptal edildiği bildirildi.

Kadınlar tenisinin ülkeler düzeyindeki organizasyonu FED Kupası Asya-Okyanusya 1. Grup'ta bulunan Çin, 4-8 Şubat'ta düzenlenen organizasyona salgın nedeniyle ev sahipliği yapamadı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU